Kapat

Haberler

Seferihisar Mersin Alanı Mahallesi'ne itfaiyeden koruma kalkanı

Aa
1 Temmuz 2025 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çevre illerden gelen itfaiye ekipleri Seferihisar'da gecenin ilerleyen saatlerine kadar alevlerle mücadelesini sürdürdü. Akşam saatlerinde Seferihisar'ın Mersin Alanı Mahallesi'ni etkileyen yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için itfaiye ekipleri cephe oluşturdu. Yangınla mücadele devam ediyor. 

Menderes  Kuyucak Mahallesi ile Seferihisar İlçesi Orhanlı Mahallesi arasında sebebi henüz belirlenemeyen nedenle dün saat 13.00'te başlayan ve Seferihisar'ın pek çok bölgesini etkileyen yangınla mücadele sürüyor. Akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan ve Seferihisar'ın Mersin Alanı Mahallesi'ne doğru hızla ilerleyen yangın nedeniyle bölgedeki evler tahliye edildi. Ekipler mahallede anons yaparak yurttaşların evlerini boşaltmasını istedi. İleri yaştaki vatandaşlar da yetkililer tarafından güvenli bölgeye alındı. Gözyaşları içinde evlerini boşaltan mahalle sakinleri korku ve panik yaşadı.  

İtfaiye ekipleri cephe oluşturdu
TOMA'ların da söndürme çalışmalarına katıldığı bölgede alevlerin yerleşim yerlerini etkilememesi için yoğun çaba gösterildi. Yangına karşı cephe oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı büyük oranda başarılı oldu. Rüzgarın şiddetini arttırması halinde alevlerin yeniden yerleşim yerlerini tehdit edeceği öngörülüyor. 

İzmir için seferber oldular
İstanbul,  Ankara, Eskişehir, Kayseri, Denizli, Muğla,  Aydın Büyükşehir belediyelerinden gelen itfaiye ekipleri de toplam 80 personel, 19 arazöz, 6 tanker, 5 hizmet aracı ve 1 bakım aracı ile yangın södürme çalışmalarına destek verdi. Yine Menderes Belediyesi 2 tanker, Seferihisar Belediyesi 3 tanker, Gaziemir Belediyesi 4 tanker, Karşıyaka Belediyesi 1 tanker, Balçova Belediyesi 1 tanker olmak üzere 11 su tankeriyle mücadeleye katıldı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın yanı sıra İZSU Genel Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, Makine İkmal Dairesi Başkanlığı ekipleri de çok sayıda araçla sahada çalışıyor. 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı

1 Aralık 2025 Pazartesi

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.

Detaya Git

180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.

Detaya Git

Tohumdan toprağa, topraktan sofraya

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Detaya Git

Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.

Detaya Git