Kapat

Haberler

Özmen Caddesi’nde yeni altyapı yağmur sınavını geçti

Aa
9 Ocak 2026 Cuma
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Buca Özmen Caddesi’nde tamamlanan yağmur suyu altyapı hattı, şiddetli yağışlara rağmen sorunsuz çalışarak su baskınlarını önledi.
 
Yağışlı dönemlerde sık sık su baskınları yaşanan Buca Özmen Caddesi, altyapıda ayrık sisteme geçilmesiyle birlikte sıkıntılı dönemleri geride bıraktı. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda caddede tamamlanan yağmur suyu altyapı sistemi, özellikle 8 Ocak'ta etkili olan yağışlara rağmen sorunsuz çalışarak su baskınlarını önledi. Buca'da içinde Buca Özmen Caddesi'nin de olduğu Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi kapsamında yaklaşık 400 milyon liralık yatırımla ilçe tarihinin en büyük altyapı yatırımlarından biri hayata geçirilmişti.

Buca'nın 11 mahallesinde taşkın riski sona eriyor
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Özmen Caddesi ve çevresinde toplam 12 kilometre yağmur suyu hattı, 7 kilometre atık su hattı ile Kozağaç Deresi’nde 1,6 kilometrelik dere ıslahı tamamlandı. Birleşik sistemle çalışan eski altyapı tamamen devre dışı bırakılarak bölge ayrık sisteme geçirildi. Böylece yoğun yağışlarda yaşanan kanalizasyon taşkınlarının önüne geçildi. Projenin ikinci etabında yer alan 60, 61 ve 63 sokaklar ile Erdem Caddesi’nde de çalışmalar tamamlanarak 1,1 kilometre yağmur suyu hattı ve 1 kilometre atık su hattı imalatı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin üstyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından, Buca’nın 11 mahallesine hizmet verecek proje ile ilçede su baskını riski büyük ölçüde ortadan kaldırılacak, altyapı kaynaklı sorunlara kalıcı çözümler sağlanacak.
 
Sırada 19 mahalle var
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca genelinde altyapıyı güçlendirmeye yönelik ayrıştırma çalışmalarını 19 mahallede daha sürdürecek. 2026 yılında çıkılması planlanan ihale sonrasında; Adatepe, Buca Koop, Çağdaş, Çamlıkule, Dumlupınar, Efeler, Fırat, Gaziler, Hürriyet, İzkent, Kozağaç, Kuruçeşme, Karanfil, Laleli, Menderes, Şirinkapı, Vali Rahmi Bey, Yenigün ve Yıldız mahallelerinin altyapısı yenilenecek. Hayata geçirilecek çalışmalarla birlikte, bu mahallelerde özellikle yağışlı dönemlerde yaşanan su baskınlarının önüne geçilmesi, kanalizasyon sisteminin rahatlatılması ve daha sağlıklı, sürdürülebilir bir altyapı oluşturulması hedefleniyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı

21 Ağustos 2026 Cuma

Farklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.

Detaya Git

Başkan Tugay Kosova’da: İzmir ile Kosova arasında çok yönlü iş birliği dönemi

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya geldi.

Detaya Git

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcuları Akdeniz Oyunları’nda madalya peşinde

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli sporcuları Dünya Yenihayat ve Altan Doğan, Türkiye’yi 20. Akdeniz Oyunları’nda temsil ediyor. İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda Yenihayat okçulukta, Doğan ise artistik cimnastikte madalya mücadelesi verecek.

Detaya Git

Büyükşehir’den İzmir’e 400 yeni servis aracı plakası

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde servis aracı sayısını artırmak için ihale sürecini başlattı. 29 yıllığına faaliyet gösterecek 400 yeni servis aracı plakası için 3 ve 10 Eylül tarihlerinde ihaleye çıkılacak.

Detaya Git