Kapat

Haberler

Minguzzi’nin adı Karşıyaka’da yaşatılıyor: Duygu dolu buluşma

Aa
29 Mart 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Bostanlı’daki kaykay parkına adını verdiği Mattia Ahmet Minguzzi için düzenlenen buluşmada ailesi ve İzmirliler bir araya geldi. “Yasemin çiçeğimizin yanındayız” sloganıyla yürüyen vatandaşlar, acıyı paylaşırken sokak güvenliği ve gençlerin korunmasına dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin adı verilen Karşıyaka’daki kaykay parkı anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 28 Mart’ta oğullarının adının parka verilmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ziyaretinde bulunan Minguzzi ailesi, pazar günü de kaykay parkını ziyaret etti. İzmir halkı da aileyi yalnız bırakmadı. Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi’ye eşlik eden İzmirli kadınlar, Mattia Ahmet Minguzzi fotoğrafları ve “Yasemin çiçeğimizin yanındayız” sloganıyla yürüdü. İzmirliler ailenin üzüntüsüne ortak olurken, sokak güvenliğinin önemine dikkat çekerek, gençlerin korunmasına yönelik beklentilerini dile getirdi. 

Dev kaykay parkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı düzenlemesini yaptığı Bostanlı sahilinde yer alan Türkiye'nin en büyük kaykay parkı; kaykay, scooter, bmx bisiklet ve paten gibi tekerlekli spor aletlerini kullananların becerilerini güvenle geliştirecekleri 4 bin 250 metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kararı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kaykay pistine Mattia Ahmet Minguzzi’nin fotoğrafının da yer aldığı tabelayı yerleştirdi. Parkta ayrıca çevre düzenlemeleri yapılarak bitkisel peyzaj yenilendi, işlevsiz beton bloklar kaldırıldı, zemin boyamaları ve kent donatıları elden geçirildi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay, Kosova'da yeni iş birliklerinin kapısını araladı

22 Ağustos 2026 Cumartesi

Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, temaslarını sürdürdü.

Detaya Git

İZSU’dan kentin kuzey aksına 3,5 milyar liralık çevre yatırımı

22 Ağustos 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dikili ve Aliağa Yenişakran’da ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve iletim hatları ile yağmur suyu ve dere ıslahı çalışmalarını kapsayan yatırımlarla şehrin kuzeyindeki altyapıyı geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniliyor.

Detaya Git

İzmir İtfaiyesi’nin şoförleri zorlu eğitimlerden geçiyor

22 Ağustos 2026 Cumartesi

Yangınlar, kazalar, kurtarma operasyonları… İzmir İtfaiyesi ekipleri, her saniyenin kritik olduğu anlarda olay yerine ulaşmak için yola çıkıyor. Ancak bu yolculukta yalnızca hız değil, doğru karar vermek ve güvenli sürüş de hayati önem taşıyor.

Detaya Git

Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı

21 Ağustos 2026 Cuma

Farklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.

Detaya Git