- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Menderesli yurttaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı ilçelerinde organize edilen “Cumhuriyet Her Yerde” etkinliği ile Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Kutlamalara İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Savaş Dağdeviren ve Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez ile Menderes halkı katıldı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı’nda düzenlenen etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun ezgileri renk kattı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar kapsamında İzmir Muhtarları Halk Oyunları gösterisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası’nın Lokman Demirkıran konseri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Orkestrası’nın Enes Kunduracı konseri beğeni topladı. Katılımcılar, türküler eşliğinde hep birlikte halay çekti. Çocuklar için “Kendini Arayan Zürafa” oyunu sahnelenirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları ekibi ise “Cumhuriyet” adlı oyunu sahneledi. Menderesli çocuklar ve gençler etkinlik alanında düzenlenen mini disko, sihirbaz ve palyaço gösterileri, atölyeler ve VR deneyim alanında keyifli vakit geçirdi.
“Cumhuriyet Her Yerde” devam edecek
“Cumhuriyet Her Yerde” etkinlikleri 26 Ekim’de Bergama Ayaskent Mahallesi’nde, 27 Ekim’de Tire Merkez Gölet’te, 28 Ekim’de Selçuk Belevi Mahallesi’nde olacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda saat 10.00’da Selçuk Zeytinköy Mahallesi’nde bando gösterisi yapılacak. Saatler 18.00’i gösterdiğinde ise Selçuk Merkez İstasyon Meydanı’nda kortej yürüyüşü, Selçuk Belediyesi Orkestrası konseri ve çocuklar için eğlenceli etkinlikler olacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ayrıca Dikili merkezde saat 20.00’de düzenlenecek konserlerle coşku doruğa çıkacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.
Tohumdan toprağa, topraktan sofraya
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.
Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.
Turizm dünyası İzmir'de bir araya geliyor
30 Kasım 2025 PazarTürkiye’nin en kapsamlı turizm buluşmalarından olan TTI İzmir – 19. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı ve Kongresi, 3–5 Aralık 2025 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını açıyor.
