Kapat

Haberler

Kiraz’da taşkınlara karşı 100 milyon liralık altyapı hamlesi

Aa
3 Nisan 2026 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kiraz’da yaklaşık 100 milyon liralık yağmursuyu altyapı yatırımı başlattı. Kiraz’ın merkezinde yaşanan su baskınlarını önleyecek proje ile yaklaşık 3 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, iklim krizinin etkisiyle artan ani ve yoğun yağışlara karşı kentin altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Kent merkezinde yürütülen büyük ölçekli yağmursuyu ayrıştırma projelerinin yanı sıra İzmir’in çevre ilçelerinde de yatırımlarını sürdüren İZSU, Kiraz ilçesinde önemli bir altyapı projesini hayata geçiriyor. Kiraz’da özellikle ani ve yoğun yağışlarda yaşanan su birikmesi ve taşkın sorununa kalıcı çözüm getirmeyi amaçlayan 100 milyon liralık proje ile ilçenin yağmursuyu altyapısı güçlendirilecek. Proje tamamlandığında yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı, 378 metre sıra ızgara ve 300 adet tekli ızgara imalatı gerçekleştirilmiş olacak.
 
Yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ayrılıyor
Kiraz ilçe merkezinde uzun yıllardır yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının birleşik sistem olarak çalışması, özellikle yoğun yağışlarda altyapının kapasitesini zorlayan önemli bir sorun haline gelmişti. İZSU tarafından hayata geçirilen yeni projeyle birlikte yağmursuyu ve kanalizasyon hatları ayrıştırılacak. Böylece hem yağışlı havalarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek hem de kanalizasyon hatlarının üzerindeki hidrolik yük azaltılarak sistem daha sağlıklı çalışacak. Projenin ilk etap çalışmaları Cumhuriyet Mahallesi Sebahattin Ener Sokak’ta başlatıldı. Çalışmalar Akdeniz Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Hacı İbrahim Efendi Caddesi, Sabit Arlı Caddesi, Sağlık Caddesi’nde yaşanan taşkın ve su baskını sorunlarının önüne geçilmesini hedefliyor.
 
Çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak
Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kiraz’da yağışlı havalarda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve daha güvenli bir altyapı oluşturulması amaçlanıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’in Fransa şehirleriyle bağı güçleniyor

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton ve Fransa Kalkınma Ajansı Ülke Direktörü Xavier Muron’u konuk etti.

Detaya Git

Otizmli gençler barista olma yolunda

3 Nisan 2026 Cuma

İş bulmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Destekli İstihdam Ofisi’ne başvuran otizmli gençler, bir yandan da mesleki yeterliliklerini geliştirmek için Meslek Fabrikası’nın çeşitli kurslarına katılıyor. Barista kursuna başlayan gençler, kahve yapımını öğrenmek için iki haftalık eğitim alacak.

Detaya Git

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden YKS ücreti desteği

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılından bu yana yüzde 508 oranında artış gösteren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretleri karşısında ailelere önemli bir destek sağladı. Sosyal incelemesi tamamlanan 345 öğrencinin sınav ücretleri için toplam 462 bin 700 TL destek verildi.

Detaya Git

Başkan Tugay: Halk için çalışmaya devam

2 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin öncülüğündeki “Hanem Çeşme” projesinin temel atma törenine katıldı.

Detaya Git