- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Çankaya Katlı Otopark ve Alışveriş Merkezi binasının yer aldığı taşınmazda belediyemizin hissesi yüzde 46,5 oranındadır. Geriye kalan yüzde 53,5 çoğunluk hissesi Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası’na aittir. Söz konusu binada yaptırılan inceleme sonrası 07.01.2021 tarihinde tapu siciline “6306 Sayılı Kanun Gereğince Riskli Yapı" şerhi işlenmiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 26.05.2022 tarihli yazısı ile de söz konusu taşınmazdaki riskli yapı tespitinin kesinleştiği bildirilmiştir.
Bu süreçte riskli yapı tespitine ve yapının yıkımına itiraz edilerek dava açılmış ancak İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin 08.03.2023 tarihli kararı ile itiraz reddedilmiştir.
Son olarak taşınmazın riskli yapı tespitine karşı açılan davanın İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. Dava Dairesi'nin 30.11.2023 tarihli kararı ile reddedilmesiyle birlikte temyiz yolu kapanmıştır.
Sonraki aşamada ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü’nün 29.07.2025 tarihli yazısı ile söz konusu taşınmazın ilgili kurumlarca elektrik, su ve doğal gaz hizmetlerinin durdurulması ve yıkım işlemlerine başlanılması gerektiği bildirilmiştir. Bu kapsamda GDZ Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yapıya bağlantı hattının 08.09.2025 tarihinde iptal edileceği duyurusu asılmıştır.
6306 Sayılı Kanun ve uygulama yönetmeliği kapsamında riskli yapı kararı kesinleştikten sonra maliklerce yapının yıkımı yerine güçlendirilmesi yönünde karar alınsa dahi gerek can ve mal güvenliği yönünden gerekse de yasal olarak yapının tahliye edilmesinin zorunluluğu tartışmasızdır. Ayrıca riskli yapının tapu kaydında yer alan “riskli yapı şerhi” yapı yıkıldıktan veya güçlendirildikten sonra kaldırılmaktadır. Bu doğrultuda yapının güçlendirilip ruhsat işlemleri tamamlandıktan ve tapudaki şerhin terkininden sonra kullanıma açılacağı da 6306 sayılı kanunda hüküm altına alınmıştır.
Kamuoyunda sık sık gündeme gelen mahkemece riskli olduğu kesinleşmiş yapıda yürütülmekte olan otopark hizmetinin durdurulma nedeni yasal zorunluluktur. Binanın tapusundan riskli yapı şerhi kalkmadıkça, tekrar otopark işletmesi yapılması mümkün değildir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu şartlar altında şerhi kaldırma yetkisi bulunmamaktadır.
Saygılarımızla…
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Olivtech’te tarımın geleceği ve markalaşma vizyonu ele alındı
1 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenen Olivtech Fuarı’nda düzenlenen panellerde; tarımda markalaşma, katma değerli üretim, gıdada kalite ve genç girişimciliğin sektöre yön veren rolü kapsamlı şekilde değerlendirildi.
İzmir’in bağcılık mirası için yeni adım: Bağ Yolu tanıtıldı
1 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen “İzmir Bağ Yolu”, İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen Olivtech – 12. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapsamında gerçekleştirilen program ile tanıtıldı.
Atıl alan mahalle parkına dönüştü
1 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Şemikler’deki 2 bin 500 metrekarelik atıl alanı yeşil alan, çocuk oyun grupları, sosyal donatılar ve 34 araçlık ücretsiz otoparkın yer aldığı mahalle parkına dönüştürdü.
Büyükşehir’den emeklilere özel gezi programı
1 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yönelik sosyal ve ekonomik destekleri sürüyor. Market, kira ve su desteğinden sonra Büyükşehir Belediyesi bu kez 30 ilçede uygulanacak emeklilere özel ücretsiz gezi programı oluşturdu.
