- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi önünde teröristlerle çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen ve onları durdurmak için gözünü kırpmadan şehit olan kahraman polis memuru Fethi Sekin ve aynı saldırıda şehit olan mübaşir Musa Can için yapılan anma törenine katıldı.
Bayraklı’daki İzmir Adliyesi’nde düzenlenen anma töreninde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Sekin ve Can’ın yakınları, siyasi partilerin temsilcileri, adliye personeli ve avukatlar yer aldı. Şehitler adına dua okunan törende konuşmaların ardından İzmir Adliyesi C Kapısı önündeki heykel alanına ve Sekin’in şehit düştüğü yere karanfil bırakıldı.
Tören sonunda duygularını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kahramanımızın anısını yâd ederken hala büyük bir üzüntü yaşıyoruz” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bütün kahramanlarımıza minnet ve şükran borçluyuz. Aziz şehitlerimizi her zaman terörsüz Türkiye’nin kahramanları olarak anacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun terör bir insanlık suçudur. Masum bir cana kıymanın hiçbir meşru sebebi olamaz” diye konuştu.
Dört bir yanda yankı buldu
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da Fethi Sekin’in gösterdiği kahramanlığın Türkiye’nin dört bir yanında yankı bulduğunu söyleyerek “İsmi parklara, okullara, caddelere verildi. Ancak bıraktığı asıl miras Türk Milleti’nin yüreğine kazınan vatan sevgisini ve cesareti tekrar hatırlatmaktı” ifadelerini kullandı.
İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel ise konuşmasında kahraman şehitleri ve gazileri rahmetle andı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.
Tohumdan toprağa, topraktan sofraya
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.
Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.
Turizm dünyası İzmir'de bir araya geliyor
30 Kasım 2025 PazarTürkiye’nin en kapsamlı turizm buluşmalarından olan TTI İzmir – 19. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı ve Kongresi, 3–5 Aralık 2025 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını açıyor.
