- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunan Yapay Zekâ Destekli Bireysel Matematik Öğretimi Projesi, İzmirli öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Günümüz eğitim anlayışında dijital dönüşümün önemli bir parçası olan yapay zekâ teknolojilerinin matematik öğretimine etkin biçimde entegre edildiği program genişletildi. Daha önce kent genelinde başvuru yapan 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin yararlandığı proje, Sınav Destek Merkezi’nde eğitim alan öğrencilere de sunuldu. Program kapsamında öğretmenlere sağlanan ölçme ve değerlendirme verileri sayesinde öğrencilerin bireysel gelişimleri daha yakından izlenirken, eğitim sürecinin daha verimli biçimde planlanması da mümkün hâle geldi. Şu anda 500 öğrencinin kullandığı programdan 2024 ve 2025 yıllarında 1.100 öğrenci yararlandı.
Cep telefonlarında da kullanılabiliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sınav Destek Merkezi Sorumlusu Mehmet Parlak, Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü olarak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavlarına hazırlanan Sınav Destek Merkezleri öğrencileri için Türkçe, Matematik ve İngilizce derslerinin yanı sıra Yapay Zekâ Destekli Bireysel Matematik Öğretimi Programı’nı başlattıklarını belirtti. Programın masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yanı sıra tablet ve cep telefonlarında da kullanılabildiğini ifade eden Parlak, “Öğrencilerimiz kullanıcı adı ve şifreleriyle programa giriş yapıyor, yapay zekâ desteğiyle seviyelerini ölçebiliyor. Program, öğrencilerin seviyelerine uygun videolu anlatımlar ve soru çözümlemeleri sunuyor” dedi.
Öğrenciler memnun
Uygulamayı kullanan öğrencilerden Meryem Güvenç, merkezdeki derslerin ardından evde yapay zekâ destekli eğitim programından yararlandıklarını belirterek, “Uygulama seviyemizi ölçüyor, eksiklerimize göre konu anlatımı ve sorular sunuyor. Yapamadığımız soru türlerini tespit ederek o konulara yoğunlaşmamızı sağlıyor. Bu sayede netlerimizi artırıyoruz” dedi. Haktan Yaral ise, “Bu uygulama bana çok şey kattı. Matematikte sıfır netten 20 net bandına çıktım. Eksiklerimi görmemi sağlıyor, konu anlatımları ve sorularla konuları pekiştiriyorum” diye konuştu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
30 Ekim ve 6 Şubat’ın sessiz tanıkları İzmir’de sergilendi
8 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde Konak Atatürk Meydanı’nda düzenlenen anma programında, afetlere hazırlığın hayati önemine dikkat çekti.
İzmir’den “özgürlük istasyonu”
8 Şubat 2026 PazarTekerlekli sandalyesi bozulan engelli yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi adeta can simidi oldu. Ücretsiz bakım, onarım ve şarj hizmeti sunan Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım İstasyonu, bir yılda yaklaşık bin kişiye destek vererek sosyal belediyeciliğin somut örneklerinden biri haline geldi.
Marble İzmir 2026 için hazırlıklar sürüyor
8 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir – 31. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın Danışma Kurulu Toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.
Blues on Blues dördüncü kez Bergama Vapuru’nda
8 Şubat 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dördüncü kez düzenlenecek “Blues on Blues” etkinliği, 21 Şubat Cumartesi günü Konak İskelesi’nden hareket edecek Bergama Vapuru’nda yapılacak. Etkinlikte blues müziğin sevilen gruplarından The Old Ramblers sahne alacak.
