- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir’de katılımcı yerel yönetim anlayışıyla sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları 15 ilçeye ulaştı. Son olarak Gaziemir, Karabağlar ve Konak’ta üç aşamalı olarak yapılan meclis oturumlarında yurttaşların ortak akılla hazırladığı toplam 70 politika önerisi oylanarak kayıt altına alındı. Çalışmaların önümüzdeki süreçte İzmir İl Yurttaş Meclisi çatısı altında kent geneline yön verecek politika önerilerine dönüşmesi hedefleniyor.
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları, bugüne kadar tamamlanan 15 ilçeyle yurttaşların yerel yönetim süreçlerine aktif katılımını güçlendirmeyi sürdürüyor. Son olarak 3, 4 ve 6 Ağustos tarihlerinde sırasıyla Gaziemir, Karabağlar ve Konak ilçelerinde üç aşamalı çalışma gerçekleştirildi. Programın ilk gününde katılımcılara Yurttaş Meclisi’nin işleyişi aktarıldı. “İzmirli Olmak, İzmir’de Yaşamak”, “Demokrasi ve İnsan Hakları” ile “Anayasa, Yurttaşlık ve Müzakereci Demokrasi” başlıklarında eğitimler verildi. İkinci gün tematik masalarda bir araya gelen yurttaşlar ilçelerinin öncelikli ihtiyaçlarını değerlendirdi. Sağlık başlığı ortak çalışma alanı olarak öne çıkarken; eğitim, kültür-sanat, atık yönetimi ve sürdürülebilir ulaşım konularında kapsamlı müzakereler yürütüldü. Üçüncü ve son günde ise müzakereler sonucunda ortaya çıkan görüşler ortak bir paydada buluşturuldu. Hazırlanan politika metinleri katılımcılar tarafından oylanarak karara bağlandı. İlçe ölçeğinde şekillenen politika önerilerinin, önümüzdeki süreçte İzmir İl Yurttaş Meclisi çatısı altında tüm kenti kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor.
Üç ilçede 70 politika önerisi kabul edildi
Son üç ilçede gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Gaziemir’de 23, Konak’ta 31 ve Karabağlar’da 16 olmak üzere toplam 70 politika önerisi oylanarak kayıt altına alındı. İzmir Yurttaş Meclisi oturumları ağustos ayında da sürecek. Program kapsamında Çiğli, Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde 17, 18 ve 20 Ağustos tarihlerinde üç günlük oturumlar gerçekleştirilecek. Yurttaş Meclisi’nin çalışma takvimi, başvuru koşulları ve sürece ilişkin güncel bilgilere https://izmiryurttasmeclisi.izmir.bel.tr/ adresi üzerinden erişilebiliyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı
21 Ağustos 2026 CumaFarklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.
Başkan Tugay Kosova’da: İzmir ile Kosova arasında çok yönlü iş birliği dönemi
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya geldi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcuları Akdeniz Oyunları’nda madalya peşinde
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli sporcuları Dünya Yenihayat ve Altan Doğan, Türkiye’yi 20. Akdeniz Oyunları’nda temsil ediyor. İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda Yenihayat okçulukta, Doğan ise artistik cimnastikte madalya mücadelesi verecek.
Büyükşehir’den İzmir’e 400 yeni servis aracı plakası
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde servis aracı sayısını artırmak için ihale sürecini başlattı. 29 yıllığına faaliyet gösterecek 400 yeni servis aracı plakası için 3 ve 10 Eylül tarihlerinde ihaleye çıkılacak.