Kapat

Haberler

İzmir ve Bremen arasında dijital köprü

Aa
24 Temmuz 2025 Perşembe
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir ve Bremen arasındaki ilişkilere katkı sunmayı hedefleyen Uzuner Consulting Limited Şirketi Genel Müdürü Bülent Uzuner’i makamında ağırladı. İki kardeş şehir arasında iş birliklerinin artacağını söyleyen Başkan Dr. Cemil Tugay, “Bremen çok yakın ve dost gördüğümüz bir şehir” dedi. Görüşmede İzmir ve Bremen’den şirketlerin bulunacağı bir dijital platform da gündeme geldi ve Başkan Tugay fikre destek verdiklerini söyledi.  
 
Uzuner Consulting Limited Şirketi Genel Müdürü Bülent Uzuner iki kardeş şehir İzmir ile Bremen arasında son dönemde artan ekonomik iş birliği çabalarına katkı sunmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’la bir araya geldi. Uzuner görüşmede Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte ile bu kapsamda gerçekleştirdiği görüşmede ele alınan bazı önerileri de sundu. Buluşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zeki Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Övünç Özgen de yer aldı.
 
Tugay: Şirketlerin dijital platformda buluşması çok iyi fikir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşılıklı ticaret için iki tarafta var olan bilgi, teknoloji ve birikimleri değerlendirmek iyi olur. İzmir’den Bremen’e, Bremen’den de İzmir’e gelip yatırım yapmak isteyen insanların ihtiyaçlarına bakmak lazım. Bremen çok yakın ve dost gördüğümüz bir şehir. Şirketlerin dijital platformda buluşması çok iyi fikir. Bu projeyi hızlı şekilde hayata geçirmek gerekir” diye konuştu. Türkiye’de en fazla tekne üreticisinin İzmir’de olduğunu ifade eden Başkan Tugay, Bremen’deki üreticilerle ilişkiler kurulabileceğini, tarım konusunda iş birliği yapılabileceğini söyledi.
 
Uzuner: Dijital platform belki ilk adım olabilir
Uzuner Consulting Limited Şirketi Genel Müdürü Bülent Uzuner, “Bir dijital platform belki ilk adım olabilir. İzmir ve Bremen’de bulunan şirketlerin olduğu bir platform. Türkiye’de bir partner arayışında olan Bremenli şirketler için rehber niteliğinde bir platform olabilir” diye konuştu. Uzuner, Bremen’de İzmir Tanıtım Günleri yapılması için de fikir alışverişinde bulunacağını söyledi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı

1 Aralık 2025 Pazartesi

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.

Detaya Git

180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.

Detaya Git

Tohumdan toprağa, topraktan sofraya

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Detaya Git

Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.

Detaya Git