Kapat

Haberler

İzmir Metro araçlarını kendi gücüyle yeniliyor

Aa
5 Haziran 2026 Cuma

İzmir Metro AŞ, yüzde 100 kurum içi işletme modeli kapsamında hasar gören metro ve tramvay araçlarını kendi atölyelerinde onarıp yeniden hizmete kazandırıyor. Kurumun mühendislik ve teknik kapasitesi sayesinde dışa bağımlılık azalırken önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem ulaşımını sağlayan İzmir Metro AŞ, bakım, onarım ve revizyon çalışmalarını kendi bünyesinde yürüterek önemli bir başarıya imza atıyor. 2025 yılında rayı sistem işletmeciliğinde yüzde 100 kurum içi işletme modeline ulaşan şirket, kaza sonucu hasar gören metro ve tramvay araçlarını da kendi mühendislik ve teknik ekiplerinin bilgi birikimiyle yeniden hizmete kazandırıyor. Araçlarda gerçekleştirilen kapsamlı onarım ve yenileme çalışmaları sayesinde hem işletme maliyetleri düşürülüyor hem de toplu ulaşımda güvenli ve kesintisiz hizmet sürdürülüyor.

Maliyet avantajı sağlandı
Kaza nedeniyle hasar gören T105 numaralı tramvay aracı, İzmir Metro AŞ teknik ekiplerinin yürüttüğü planlama, mühendislik, bakım ve onarım çalışmalarıyla yaklaşık 19 haftada yeniden işletime kazandırıldı. Şase ve gövde onarımlarından elektrik altyapısı, sürücü kontrol, haberleşme, güvenlik, klima ve fren sistemlerine kadar birçok kritik işlem kurum içi imkanlarla tamamlandı. Kapsamlı testlerin ardından yeniden hizmete alınan araç sayesinde dışa bağımlılık azaltılırken önemli ölçüde maliyet avantajı sağlandı.

Metro treni onarılıyor
610 numaralı CNR marka metro treninde oluşan hasarların giderilmesine yönelik çalışmalar İzmir Metro AŞ atölyesinde sürüyor. Araç gövdesi ve şasesinde gerekli mekanik düzeltmeler yapılırken, tahrik sistemi, sürücü kabini, camlar ve kapı sistemlerinde bakım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Elektrik-elektronik ekipmanlar ile enerji, kumanda ve haberleşme hatlarına ilişkin kontrol, test ve montaj işlemleri de uzman ekipler tarafından yürütülüyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Sınav önlemleri nedeniyle 20 Haziran’da meydanlarda maç yayını yapılamayacak

19 Haziran 2026 Cuma

İzmir Valiliği 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı nedeniyle aday ve görevlilerin sınav merkezlerine zamanında ulaşımını engelleyebilecek ve gürültü kirliliğine neden olacak etkinliklere izin verilmeyeceğini bildirdi.

Detaya Git

Zeytin Sahne kapılarını açıyor

19 Haziran 2026 Cuma

Kültürpark’taki eski lunapark alanı, yaklaşık 16 bin kişilik kapasiteye sahip yeşil bir etkinlik alanına dönüştürüldü.

Detaya Git

Büyükşehir’in sporcuları gümüş madalya ile döndü

19 Haziran 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Taha Eren Coşgun, Emir Aracı ve Delfin Eylül Avcı, Kuzey Makedonya’da düzenlenen Balkan Triatlon Şampiyonası’nda milli takım formasıyla mücadele etti. Taha Eren Coşgun ve Delfin Eylül Avcı, bayrak yarışında gümüş madalya kazandı.

Detaya Git

İZFAŞ’tan moda sektörüne güç veren üçlü hamle

19 Haziran 2026 Cuma

İZFAŞ, moda sektörüne yönelik fuarlarının yeni dönem vizyonunu, düzenlediği Moda Fuarları Lansmanı ile tanıttı.

Detaya Git