- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fidanlıklarında yetiştirilen onlarca bitki türü, kentin yeşil alanlarına hayat veriyor. Ağaç ve çalı grupları, titiz bir çalışmayla İzmir’in dört bir yanına dikilmek üzere hazırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil dokusunu iklim koşullarına uygun, birbirinden renkli bitkilerle güzelleştirmeye devam ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı fidanlıklarda, kooperatiflerden temin edilen onlarca bitki türü Güzelbahçe ve Kentbahçe fidanlıklarında özenle muhafaza ediliyor. İzmir’in farklı noktalarında toprakla buluşturulmak üzere hazır bekletilen bitkilerin saksı değişimi, gübreleme, budama, yabani ot temizliği ve genel bakımları titizlikle yapılıyor. Dikime hazır hale getirilen bitkiler, kentin kamusal alanlarında yeşil dokuyu güçlendiriyor.
Yeşil alanların sürekliliği için titiz çalışma
Güzelbahçe Fidanlığı’nda 80 çeşit ağaç, 6 çeşit sarılıcı ve 4 çeşit çalı grubu bitki bulunuyor. Kentbahçe Fidanlığı’nda ise 60 çeşit çalı grubu bitki, 6 çeşit yer örtücü, 8 çeşit sarılıcı, 30 çeşit iç mekân bitkisi ile 3 çeşit yazlık mevsimlik çiçek yetiştiriliyor. Fidanlıklarda görev yapan orman mühendisleri, peyzaj teknikerleri, postabaşı ve saha personeli; bitkisel bakım ve lojistik destek çalışmalarını düzenli olarak sürdürerek, İzmir genelindeki yeşil alanların sürekliliğini sağlıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı
21 Ağustos 2026 CumaFarklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.
Başkan Tugay Kosova’da: İzmir ile Kosova arasında çok yönlü iş birliği dönemi
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya geldi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcuları Akdeniz Oyunları’nda madalya peşinde
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli sporcuları Dünya Yenihayat ve Altan Doğan, Türkiye’yi 20. Akdeniz Oyunları’nda temsil ediyor. İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda Yenihayat okçulukta, Doğan ise artistik cimnastikte madalya mücadelesi verecek.
Büyükşehir’den İzmir’e 400 yeni servis aracı plakası
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde servis aracı sayısını artırmak için ihale sürecini başlattı. 29 yıllığına faaliyet gösterecek 400 yeni servis aracı plakası için 3 ve 10 Eylül tarihlerinde ihaleye çıkılacak.