- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Ahmet Efendi Mahallesi’nde atıl durumdaki bin metrekarelik alanı, çocuklardan yetişkinlere her yaştan yurttaşın kullanabileceği modern bir mahalle parkına dönüştürüyor. Çocuk oyun ve spor alanlarının yanı sıra oturma alanları, aydınlatması ve yeşil dokusuyla özel olarak tasarlanan parkın yapımında sona gelindi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kentin dört bir yanında başlattığı “Yeşil Dönüşüm” çalışmaları kapsamında İzmir, yeni bir parka daha kavuşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Çiğli Ahmet Efendi Mahallesi 8979 Sokak’ta bulunan bin metrekarelik atıl alanı mahalle parkına dönüştürüyor. Mahalle sakinlerinin karanlık ve güvenlik sorunu oluşturan bir alan şeklinde tanımladığı bölgede çalışma başlatan ekipler, 135 metrekarelik çocuk oyun alanı, 70 metrekarelik spor ve kondisyon alanı, oturma grupları, aydınlatma sistemi ve gölgesinde serinlenebilecek ağaçlarla bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırıyor. Parkın düzenlemelerini tamamlayan ekipler, ağaçlandırma, peyzaj düzenlemesi ve sosyal alanların montaj çalışmalarını sürdürüyor.
“Her mevsim farklı güzellikte peyzaj alanı”
Proje hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Damla Kantürer, alanda yaprak döken, dökmeyen ve çiçekli ağaçların bir arada kullanılmasıyla her mevsim farklı güzellik sunan bir peyzaj alanı oluşturmayı planladıklarını söyledi. Kantürer, “Burada mahalleli için atıl kalan bir alanda park yapıyoruz. Parkın yapısal kısmı neredeyse tamamlandı, bitkisel düzenlemelerini de sürdürüyoruz. Alanın toplam büyüklüğü yaklaşık bin metrekare. Yaklaşık 70 metrekarelik spor alanımız ve çocuk oyun alanımız var. Geri kalan bölümü de yeşil alan olarak değerlendiriyoruz. Parkta 65 ağaç ve 500 çalı bitkisi yer alacak. İzmir iklimine uygun, kuraklığa dayanıklı ve su kısıtlı olduğunda da varlığını sürdürebilecek bitkileri tercih ettik. Sığla, gladiçya, jakaranda ve zeytin gibi ağaçlar kullandık. Çalılarda ise lavanta, teksanum ve zeytin çalısı gibi görsel açıdan da güzel bir görünüm oluşturacak bitkileri tercih ettik” dedi.
“Yurttaşlarımızı mutlu etmek bizi de mutlu ediyor”
Parkın yaz aylarında gölgede, kış aylarında ise yeşil alan içerisinde yurttaşların çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirilebilecek bir alan olarak tasarlandığını belirten Damla Kantürer, “Hepimiz için mutluluk verici bir proje oldu. Çalışmalarımızı halkın talepleri doğrultusunda hazırladık. Onların ihtiyaçlarını karşılamak, mutlu etmek bizi de mutlu ediyor. Bir anne olarak çocuklara yeni bir park kazandırmak ise beni ayrıca mutlu ediyor. Başkanımızın önderliğinde İzmir’e ve İzmirlilere yeni yeşil alanlar, çocuk oyun grupları ve parklar kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Akdeniz Olimpiyatları’ndan İzmir’e bir madalya daha
1 Eylül 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı milli jimnastikçisi Altan Doğan, 20. Akdeniz Oyunları’nda Artistik Cimnastik Erkekler Takımı ile altın madalya kazanarak 2026 yılındaki başarılı performansını sürdürdü.
Başkan Tugay: Ekmeğini denizden çıkaranlara bereketli bir sezon diliyorum
1 Eylül 2026 Salıİzmirli balıkçılar dört aylık aranın ardından 1 Eylül itibarıyla “Vira Bismillah” diyerek yeniden denize açıldı.
İzmir’in kırsal mahalleleri yangına karşı güçleniyor
1 Eylül 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan yangın riskine karşı kent genelindeki çalışmalarını sürdürüyor. “Yangına Dirençli Köy” projesi kapsamında Kiraz’ın Cevizli Mahallesi’nde eğitim ve saha çalışmaları gerçekleştirildi.
İEF’de eğlence ve sürprizler bir arada
1 Eylül 2026 Salı95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) başlamasına sayılı günler kaldı. 5 Eylül’de kapılarını açacak İEF, bu yıl İzeltaş Etkinlik Alanı ve Red Bull Karton Tekne Etkinlik Alanı ile ziyaretçilerine eğlence dolu anlar yaşatacak.