- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Kültür sanat kenti İzmir’de etkinliklerin daha nitelikli mekânlarda gerçekleştirilebilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açık Hava Tiyatrosu’nda yenileme çalışması yaptı. İzmir Kültür AŞ ve Fen İşleri Dairesi ekiplerince yürütülen bakım, onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında alanın teknik altyapısı güçlendirilirken, ziyaretçilerin konforunu artıracak düzenlemeler de tamamlandı.
Ağaç sayısı artırıldı
Yenileme çalışmaları kapsamında açık hava tiyatrosundaki 5 bin 200 koltuğun tamamı yenilendi. Boya ve badana uygulamalarıyla alanın genel görünümü tazelenirken, sahne çatı sisteminde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Çevre düzenlemeleri kapsamında sahnenin etrafında bulunan yeşil alanda ağaçlandırma çalışmaları yapılarak ağaç sayısı artırıldı. Reklam giydirme uygulamalarıyla alanın görsel bütünlüğü güçlendirilirken, kurumsal tanıtım çalışmaları da desteklendi. Bu sezon ilk kez oluşturulan yeme-içme alanları ile satış noktaları da ziyaretçilerin kullanımına sunuldu. Kantin alanında gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmalarıyla etkinlik deneyiminin daha konforlu hale getirilmesi hedeflendi. İzmir Kent Kitaplığı Yayınları da alanda kültür ve sanat atmosferini zenginleştirecek şekilde ziyaretçilerle buluşturuldu. Yenilenen fiziki koşullarıyla faaliyetini sürdüren Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açık Hava Tiyatrosu, yaz boyunca konserler ve kültürel etkinliklerle binlerce sanatseveri ağırlamaya devam edecek.
“Takvimi kasım ayı sonuna kadar uzatmayı düşünüyoruz”
İzmir Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mert Gönen, yenileme çalışmalarının tamamlandığını belirterek “Alanımızdaki tüm koltukları yeniledik. Çatı bakım onarımımız bitti, tüm sahnemiz yenilendi. Yeme içme alanları, kantinler ve tuvaletler revize edildi. Alanımıza ek ağaçlandırma yapıldı. Önümüzde 85 gece konserinden oluşan bir takvim var. Programımız Kasım ayının başına kadar planlandı. Hava şartları uygun olduğu takdirde takvimimizi kasım ayının sonuna kadar uzatmayı düşünüyoruz. Tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı
21 Ağustos 2026 CumaFarklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.
Başkan Tugay Kosova’da: İzmir ile Kosova arasında çok yönlü iş birliği dönemi
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya geldi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcuları Akdeniz Oyunları’nda madalya peşinde
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli sporcuları Dünya Yenihayat ve Altan Doğan, Türkiye’yi 20. Akdeniz Oyunları’nda temsil ediyor. İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda Yenihayat okçulukta, Doğan ise artistik cimnastikte madalya mücadelesi verecek.
Büyükşehir’den İzmir’e 400 yeni servis aracı plakası
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde servis aracı sayısını artırmak için ihale sürecini başlattı. 29 yıllığına faaliyet gösterecek 400 yeni servis aracı plakası için 3 ve 10 Eylül tarihlerinde ihaleye çıkılacak.