Kapat

Haberler

İzmir’in derelerinde kış seferberliği

Aa
12 Ekim 2026 Pazartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı mevsim öncesinde kent genelindeki derelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler dere yataklarını suyun akışını engelleyerek taşkın riskine neden olabilecek ağaç, dal, çöp ve atıklardan arındırıyor. Bu kapsamdaki çalışmaların sıradaki ayağı Balçova’daki Hacı Ahmet Deresi’nde çalışmalar devam ediyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kenti kış yağışlarına hazırlamak ve olası taşkınların önüne geçmek amacıyla derelerdeki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Kent genelinde sürdürülen çalışmalar kapsamında ekipler, derelerdeki su akışını engelleyebilecek unsurları tek tek temizliyor. Ağaç ve dalların budanmasından dereye atılan çöplerin çıkarılmasına kadar kapsamlı çalışma yürütülüyor. Balçova’da Hacı Ahmet Deresi’nde de ekiplerin çalışmaları sürüyor. Temizlik çalışmaları kapsamında dere yatağındaki ağaç dalları, çöpler ve suyun akışına engel olabilecek birikimler toplanarak bölgeden uzaklaştırılıyor.
 
“İzmir yağmurlara hazırlanıyor”
İZSU Dereler Merkez Bölge Sorumlusu Hakan Çetinkaya, kent genelinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “İzmir genelinde yıl boyu devam eden dere temizliklerinin yanı sıra yağışlı mevsim öncesinde çalışmalarımız daha kapsamlı bir şekilde yürütülüyor. Ancak zaman zaman derelerin içine ağaç devrilmesi, atıkların dökülmesi gibi nedenlerle kirlilik ve suyun akışını yavaşlatan malzemeler geliyor. Bunlar bir noktada birikerek suyun akışını engelliyor ve taşkına sebep olabiliyor. Bunun önüne geçmek için yaz kış demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dere içerisinde suyun akışına engel olabilecek malzemeleri temizliyoruz” dedi.
 
Ağaçlar budanıyor, dere yatakları açılıyor
Hacı Ahmet Deresi’ndeki çalışmaları anlatan Çetinkaya, derenin bazı noktalarında ağaçların yatağı kapatacak duruma geldiğini söyledi. Çetinkaya, “Burada ağaçlar dereyi kapatmak üzereydi. Ağaçları buduyoruz. Suyun akışına engel olabilecek dal ve ağaç parçalarını tamamen dere dışına çıkarıyoruz. Balçova’da üç ana kol olan Yahya Deresi, Hacı Ahmet Deresi ve Ilıca Deresi’nde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hacı Ahmet Deresi’nde çalışmanın yarısına geldik, tamamlamak üzereyiz” ifadelerini kullandı. Çetinkaya, çalışmaların yalnızca Balçova ile sınırlı olmadığını, Buca Kozağaç Deresi’nde de temizlik çalışmasının tamamlandığını, Meles ve Manda dereleri başta olmak üzere İzmir’in farklı noktalarında ekiplerin sahada faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

ESHOT ve İZULAŞ’ın filosu gençleşiyor

14 Ekim 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu ulaşımı daha güvenli, konforlu, erişilebilir ve çevreci hale getirmek amacıyla otobüs filosunu gençleştirmeye devam ediyor. İzmir’de toplu ulaşım hizmetinin yaklaşık yüzde 62’sini karşılayan ESHOT ve İZULAŞ’a toplam 111 yeni otobüs kazandırılıyor.

Detaya Git

İzmirli sporculardan bir büyük başarı daha

14 Ekim 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’de düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Detaya Git

Adım adım “bağımsız yaşam”

14 Ekim 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli hizmet merkezlerinde düzenlediği eğitimlerle kör ve görme engelli bireylerin günlük yaşamda güvenli ve bağımsız hareket etme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Belediye, medikal malzeme desteği kapsamında beyaz baston da sağlıyor.

Detaya Git

İzmir, dünya bağcılık turizminin buluşma noktası olacak

14 Ekim 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bağcılık kültürünü uluslararası alanda tanıtmaya yönelik çalışmaları sürüyor. Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Bağcılık Rotası Iter Vitis’in Hırvatistan’da düzenlenen Genel Kurulu’nda Urla Bağ Yolu “En İyi Bağ Yolu” ödülünü kazandı.

Detaya Git
←