- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Denize ulaşamayan kimse kalmasın” sloganıyla düzenlenen deniz etkinliklerinin ilk durağı Seferihisar Sığacık oldu. Kentin farklı noktalarında bulunan Dayanışma ve Danışma Noktaları aracılığıyla taleplerini oluşturan vatandaşlar otobüslerle denize ulaştırıldı. Eğitim kurslarının, kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı, desteklerin ulaştırıldığı noktalarda okulların kapalı olduğu dönemde yapılan deniz gezileri özellikle çocuklarda memnuniyet yaratıyor.
“Güzel dönüşler aldık”
Hizmet hakkında bilgi veren Dayanışma ve Danışma Noktaları Şefi Açelya İçten, “Biz ‘Denize ulaşamayan kimse kalmasın’ şiarıyla bu hizmete başladık. Vatandaşlarımızdan çok kıymetli, güzel dönüşler aldık. Kış döneminde çocuklar devamlı talep ettiler, biz de onları kıramadık. 29 Temmuz itibariyle başladık, 15 Ağustos’a kadar sürecek. Bizim 11 yerde Dayanışma Noktamız var. Bunları kapsayan 72 mahallemiz var. Buralardan hizmet alan vatandaşlarımızı her gün deniz gezisi ile buluşturacağız. Kapasitemizi artırarak bu hizmeti gelenek haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
“Yazlığımız yok”
Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayten Ballı, “Bize bu imkanı verdiği için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Hizmetler çok güzel. Evde yanıyoruz, yazlığımız yok. Allah razı olsun, belediye bizi denize getiriyor” dedi.
İzmirli Gurbet Sözen ise, “Çok güzel bir ortam var. Teşekkür ediyoruz. Eğleniyoruz. Hiç denize gitmemiştik, bu sefer ikinci kez geldik” diye konuştu.
Vatandaş Hayriye Olcay da, “Belediyemizden çok memnunuz. Allah razı olsun bizi denize getiriyor. Ben ilk defa katılıyorum. Memnunuz. Teşekkür ederiz” dedi.
Deniz etkinliğine çocuklarıyla birlikte katılan Zeynep Kaya, “Bu kez ikinci gelişim. Çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız çok istiyor. Maddi durumumuz olmadığı için onları denize getiremiyoruz. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
Günlük gezide yer alan minik Bilal Tufan, “Günümüz çok iyi ve eğlenceli geçiyor. Daha önce de gelmiştim. Burası çok güzel, herkes gelsin” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı
1 Aralık 2025 PazartesiEngelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.
180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.
Tohumdan toprağa, topraktan sofraya
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.
Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.
