Kapat

Haberler

İzmir’de duraklar temiz ve düzenli

Aa
17 Ocak 2026 Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, halkın günlük yaşamını doğrudan etkileyen ihtiyaçları önceleyen belediyecilik anlayışı doğrultusunda, ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından otobüs duraklarında kullanılmak üzere tasarlanan yeni çöp kovalarının çalışmaları tamamlandı. Yeni çöp kovalarının montajına kent genelinde başlanırken, uygulamanın duraklarda temizlik ve düzeni artırması hedefleniyor. 

ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından otobüs duraklarında kullanılacak yeni çöp kovalarının tasarımı tamamlandı, montaj çalışmalarına başlandı. Kentlilerin en yoğun kullandığı alanlardan biri olan otobüs duraklarında daha düzenli, temiz ve estetik bir ortam oluşturmayı amaçlayan çalışma kapsamında, İzmir genelinde 3 bin 150 adet çöp kovasının üretimi ve montajı planlanıyor. Pratik kullanım ve kolay bakım esas alınarak tasarlanan pota tipi çöp kovalarında, çöp poşetleri rahatlıkla değiştirilebiliyor. Çöp kovalarında sigara izmaritleri için ayrı bir bölüm, diğer atıklar için ise ayrı bir alan bulunuyor. Mavi-beyaz renklerde tasarlanan çöp kovaları, ESHOT’un nazar boncuklu otobüsleriyle görsel bir bütünlük oluşturuyor. Böylece durak çevrelerinde hem işlevsel hem de kent kimliğiyle uyumlu bir görünüm hedefleniyor.

“Küçük sorunlara da çözüm üretmek zorundayız”
Montaj çalışmalarına kent merkezinden başlandı. Haftada ortalama 200 çöp kovası kurulması ve çalışmanın yaklaşık 16 hafta içinde tamamlanması öngörülüyor. Uygulama ile durak çevrelerinde çevre kirliliğinin azaltılması, bekleme alanlarında daha düzenli bir kullanım sağlanması ve İzmir’in kamusal alanlarında vatandaşa saygıyı esas alan bir kent düzeninin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’in yollarında tam gaz asfalt seferberliği

28 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Gaziler Caddesi ve Bayraklı Postacılar Mahallesi'nde yapılan asfalt serim çalışmalarını yerinde inceledi.

Detaya Git

125 bin ton malzeme çıkarıldı

28 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı başından bu yana Seferihisar, Urla, Karaburun, Çeşme ve Menderes ilçelerinin sahil kesimlerinde 228 kilometre dere temizliği gerçekleştirdi.

Detaya Git

Japonya - İzmir ilişkileri güçleniyor

28 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Iwama Ryoji’yi makamında ağırladı.

Detaya Git

“Burası İzmir, başka hiçbir yere benzemez”

27 Şubat 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Detaya Git