Kapat

Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan açıklama

Aa
18 Haziran 2026 Perşembe
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan açıklama

Değerli İzmirli hemşerilerim ve kamuoyumuzun bilgilerine;

Cumhuriyet Halk Partimiz’in maruz kaldığı “mutlak butlan” kararı ve takip eden süreçte yaşananlar herkesin malumudur. Bu sürecin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetimizi kurmuş olan partimizde büyük zararlara yol açtığını görüyor ve anlıyorum. Özellikle son günlerde üst üste alınan ihraç kararları çok endişe vericidir. Bir grup il başkanı ile birlikte İzmir İl Başkanı’mızın görevden alınması İzmir’in siyasi iradesine yapılmış büyük bir haksızlık ve kabul edilemez bir yanlıştır. Partimizin üyelerinden ve seçmeninden gelen siyasi iradenin hoyratça göz ardı edilmesi, gelecek günlerde alınacak benzer kararların habercisi niteliğindedir. Ardı ardına alınan bu kararların olağan görülmesi ve kabul edilmesi mümkün değildir. Bu şartlar altında çıplak gerçeklerle yüzleşmemizin artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Partimizin normal demokratik yönetim ortamına en kısa zamanda kavuşması için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar elbette vardır. Bugüne kadarki tavrımla, söylemlerimle ve olağanüstü kurultay için imzamı vererek bu sürece elimden geldiğince katkı vermeye çalıştım. Ancak anlıyor ve görüyorum ki iyi niyetli çabalarımız beklediğimiz süre içerisinde sonuç vermeyecek, bunun yanında pek çok parti üyemiz haksız ve hukuksuz bir şekilde hedef yapılmaya devam edilecektir. Ülkemizin her türlü kurgu, vesayet ve manipülasyondan uzak, halkımızın hakları ve refahı için çalışan bir Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olduğuna yürekten inanıyorum. Yaşamım boyunca bu mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceğim. Ancak “Mutlak Butlan CHP’si” bu mücadelenin çatısı değildir.  
Bu kanaat ve düşüncelerle, büyük bir üzüntüyle ve bir gün geri dönebilme umuduyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi sürdürecek, şehrimize ve halkımıza tüm gücümle hizmet etmeye devam edeceğim. 

Saygılarımla bilgilerinize sunarım
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Sınav önlemleri nedeniyle 20 Haziran’da meydanlarda maç yayını yapılamayacak

19 Haziran 2026 Cuma

İzmir Valiliği 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı nedeniyle aday ve görevlilerin sınav merkezlerine zamanında ulaşımını engelleyebilecek ve gürültü kirliliğine neden olacak etkinliklere izin verilmeyeceğini bildirdi.

Detaya Git

Zeytin Sahne kapılarını açıyor

19 Haziran 2026 Cuma

Kültürpark’taki eski lunapark alanı, yaklaşık 16 bin kişilik kapasiteye sahip yeşil bir etkinlik alanına dönüştürüldü.

Detaya Git

Büyükşehir’in sporcuları gümüş madalya ile döndü

19 Haziran 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Taha Eren Coşgun, Emir Aracı ve Delfin Eylül Avcı, Kuzey Makedonya’da düzenlenen Balkan Triatlon Şampiyonası’nda milli takım formasıyla mücadele etti. Taha Eren Coşgun ve Delfin Eylül Avcı, bayrak yarışında gümüş madalya kazandı.

Detaya Git

İZFAŞ’tan moda sektörüne güç veren üçlü hamle

19 Haziran 2026 Cuma

İZFAŞ, moda sektörüne yönelik fuarlarının yeni dönem vizyonunu, düzenlediği Moda Fuarları Lansmanı ile tanıttı.

Detaya Git