- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Midilli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen İzmir & Midilli Gastronomi ve Kültür Festivali, 27 Eylül’de Midilli’de Türk ve Yunan vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Festivale İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selin Sayın Kapancı, Dış İlişkiler Şube Müdürü Yeşim Yıldız, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Serhan Kemal Saygı, İzmir Ticaret Odası Meclis Kâtip Üyesi Ali Yaramışlı, Meclis Üyeleri Ahmet Kilimci, Ercan Çetinkaya ve Osman Tolga Gencer ile Dış Ekonomik İlişkiler Yönetmeni Zeynep Küheylan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve eşi Nesrin Kırgöz de katıldı.
Medeniyetlerin Limanı İzmir sergisi
Festival, Osmanlı dönemine ait Halim Bey Konağı’nda açılan İzmir & Midilli Fotoğraf Sergisi ile başladı. Sergide İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) ile İzmir Fotoğrafçılar Derneği’nin (İFOD) “Medeniyetlerin Limanı İzmir” temalı 30 eseri ve Midilli Fotoğraf Topluluğu’nun “Geçmişe Pencere” temalı 30 eseri ziyaretçilerle buluştu.
Ardından gastronomi etkinliği kapsamında düzenlenen toplantıda Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas, iki kentin kültürel bağlarının önemini vurgulayarak organizasyona katkı sunan herkese teşekkür etti.
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de gastronomi alanında iki halkın pek çok ortak yönü bulunduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
“Çok güzel bir gün”
Festivalin resmi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir ve Midilli’nin tarih boyunca pek çok kez yollarının kesiştiğini hatırlatarak kültürel iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Tugay, “Bizi bugün buraya davet ettiğiniz ve ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Bugün gastronomi kültürümüzden örnekleri, yemeklerimizi birbirimize tanıtacağız. Bundan sonraki yıllarda daha fazla iş birliği içerisinde olmayı ve dostluğumuzu daha da geliştirmeyi umuyoruz. Çok sıcak kişiliği ve iş birliğine açık tavrıyla Midilli Belediye Başkanı’mızı gönülden kutluyorum ve ev sahipliği için tekrar teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl mutlaka İzmir’de bu başlangıca yakışır başka bir etkinlikte bir arada olmayı diliyorum. Burada ilgilenen, bizi ağırlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman unutamayacağımız çok güzel bir gün. Çok teşekkürler.” Başkan Tugay, ayrıca Midilli’ye İzmir Ticaret Odası’ndan bir heyetle birlikte gelindiğine, iki şehir arasında iş birliklerinin geliştirilmesi anlamında bu tür heyetlerin temasta bulunmasının önemine değindi.
Çalkama ve incir uyutması
Etkinliğin gastronomi bölümünde İzmir’den Michelin ödüllü şef Ayşe Karadan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi ve Şefi Aypar Satı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Asistan Şef Belgin Bulgan ile Midillili ünlü şef, Master Chef 2021 Yunanistan şampiyonu Margarita Nikolaidou sahne aldı. Türk şefler geleneksel “çalkama” ve “incir uyutması” hazırlarken, Nikolaidou ise kendi tarifi olan Midilli kaşarı ve sebzeler eşliğinde kuzu bohçası ile sakız ve badem aromalı sütlaç sundu.
Gastronomi etkinliklerine ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi, Şef Belgin Bulgan ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Beyza Nur Dincer, Zehra Altıntaş, Sude Özdemiroğlu ve Elif Nuran Tekin olmak üzere toplam dört öğrenci de katılarak ana şeflere destek verdi.
Tadımların ardından Aioless Dans Topluluğu, Midilli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, “Erdem Güreler ile Rebet Midilli” Müzik Topluluğu sahne alarak Türk ve Yunan kültürlerine ait oyunları ve ezgileri paylaştı.
İki kültürün mutfak zenginliklerinin, müziklerinin ve danslarının aynı sofrada buluştuğu festival, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. İzdeniz’in bu yılki son seferiyle Midilli’ye ulaşan vatandaşlar da etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.
Tohumdan toprağa, topraktan sofraya
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.
Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.
Turizm dünyası İzmir'de bir araya geliyor
30 Kasım 2025 PazarTürkiye’nin en kapsamlı turizm buluşmalarından olan TTI İzmir – 19. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı ve Kongresi, 3–5 Aralık 2025 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını açıyor.
