Kapat

Haberler

İşgalci işletmelerin tahliyesine başlandı

Aa
30 Ağustos 2025 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Şirinyer Parkı’nda işgalci durumdaki 10 işletmeden yedisini tahliye ederek yıkımını gerçekleştirdi. İmar planına uygunsuz diğer üç işletme ise devam eden hukuki sürecin ardından tahliye edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’nın Şirinyer Parkı’nda yer alan ve işgalci konumundaki işletmelerin tahliyesine başladı. Park ve yeşil alan, rekreasyon alanı, belediye hizmet alanı, kültür merkezi, pazar alanı, yeraltı otoparkı, sosyal tesis alanı, arıtma tesisi olarak ayrılan bölge içinde tespit edilen, imar planına uygunsuz olarak değerlendirilen 10 işletmeden yedisinin tahliyesi ve yıkımı gerçekleştirildi. 
Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından Buca Kaymakamlığı’nın belirleyeceği tarihte diğer işletmelerin tahliye ve yıkımına devam edilecek. Böylelikle görüntü kirliliği oluşturarak kamusal alanının kullanımını engelleyen işletmelerin tahliyesi tamamlanacak. 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı

1 Aralık 2025 Pazartesi

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.

Detaya Git

180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.

Detaya Git

Tohumdan toprağa, topraktan sofraya

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Detaya Git

Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.

Detaya Git