Kapat

Haberler

İEF’de Açık Hava Tiyatrosu etkinlikleri “Hayvan Çiftliği” ile perdelerini açtı

Aa
2 Eylül 2025 Salı

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kültür-sanat alanındaki önemli duraklarından Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nun bu yılki etkinlikleri Oyun Atölyesi’nin “Hayvan Çiftliği” oyunu ile başladı. George Orwell’in dünya klasiklerinden biri olan ve tiyatroya uyarlanan eser, günümüz siyasetlerine de ışık tutan evrensel temalarıyla izleyiciden yoğun ilgi gördü. 

Bu yıl 94’üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ücretsiz Açık Hava Tiyatrosu etkinlikleri Oyun Atölyesi’nin “Hayvan Çiftliği” oyunu ile başladı. Uyarlamasını Zerrin Akdenizli’nin yaptığı, yönetmenliğini Barış Erdenk’in üstlendiği oyunda; Muharrem Özcan, Umut Temizaş, Aylin Kontente, Eser Karabil, Şirin Kılavuz, Ezgi Coşkun, Ayhan Bekdemir, Beran Kotan, Ulaş Akşit, Ramazan Ülkü Turan Bölükbaşı ve Ali Tepe sahne aldı. Gürkan Çakıcı’nın müzikleri, Kemal Yiğitcan’ın ışık tasarımı ve Asya Başkan’ın kostümleriyle zenginleşen yapım, izleyiciyi yalnızca oyuncuların sahne üstündeki performansıyla değil atmosferiyle de etkiledi. Orwell’in politik hicvi olan “Hayvan Çiftliği”, hayvanların eşitlik ve özgürlük talepleriyle başlattıkları isyanın, kısa sürede totaliter bir rejime dönüşmesini anlatıyor. 

8 Eylül’e kadar devam edecek
Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda 8 Eylül’e kadar ücretsiz etkinlikler devam edecek. 2 Eylül Salı günü Aşkım Kapışmak izleyicilerin karşısına çıkarken 3 Eylül Çarşamba günü Deniz Göktaş stand-up, 4 Eylül Perşembe günü Ali Congun’un “Adliye Çayı” gösterisi, 5 Eylül Cuma günü Miray Akovalıgil’in “Ya Bende Bir Şey Yoksa” performansı Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda olacak. 6 Eylül akşamı sihirbaz Enver Ertaş “The Illusionist” gösterisi ile sahne alacak, 7 Eylül günü Anlatan Adam (İbrahim Türker) stand-up gösterisiyle izleyiciyle buluşacak. Açık hava tiyatrosu programı, 8 Eylül akşamı Tahsin Hasoğlu’nun stand-up gösterisiyle sona erecek.

Fuara giriş tam 40, öğrenci 25 TL
Tüm etkinliklerin ücretsiz olarak izlenebildiği fuarda, tiyatro ve sahne sanatları konserler, sergiler ve dans gösterileriyle birleşerek Kültürpark’ta sanat dolu günler yaşatmayı sürdürüyor. Ana sponsorunun Folkart, etkinlik sponsorunun ise Migros olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş ücretleri, tam 40 TL, öğrenci 25 TL. Fuar, 9 Eylül’e kadar her gün 16.00 – 23.00 saatleri arasında Kültürpark’ta ziyaretçilerini bekliyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı

1 Aralık 2025 Pazartesi

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.

Detaya Git

180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.

Detaya Git

Tohumdan toprağa, topraktan sofraya

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Detaya Git

Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.

Detaya Git