Kapat

Haberler

Hıdırellez ateşi Kültürpark’tan yükseldi

Aa
6 Mayıs 2025 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın başlangıcının, doğanın uyanışının sembolü Hıdırellez’i Kültürpark’ta düzenlediği etkinliklerle kutladı. Birbirinden renkli konserlerle eğlencenin doruğa çıktığı programda, geleneksel Hıdırellez ateşi yakılarak dilekler tutuldu.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın müjdecisi Hıdırellez’i Kültürpark’ta büyük bir coşkuyla kutladı. Hıdırellez programı için Kültürpark’a gelen İzmirliler, önce Lozan Kapısı’nda İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği’nin konseriyle karşılandı. Kaskatlı Havuz’da ise İzmir Sahne Çalışanları Derneği 65 Yaş Roman Müzisyenler performanslarını sergiledi.
 
Çim Alan’da eğlence zirveye ulaştı
Kutlamalar kapsamında Kültürpark Çim Alan’da ise Ana Sahne kuruldu. Ana Sahne’de birer saat arayla Çılgın Cemal, Tepecik Müzisyenler Derneği ve Ümmiye & Türkiye Roman Orkestrası sahne aldı. Balkan müziklerinden Türk sanat müziğine, Roman havasından oyun havasına eğlencenin doruğa çıktığı alanda İzmirliler gönüllerince eğlendi.
 
Geleneksel Hıdırellez ateşi yakıldı
Konserlerin ardından Atlas Pavyonu yanında geleneksel Hıdırellez ateşi yakıldı. Ateş etrafında toplanan yurttaşlar, Roman Ateşi Dans Grubu’nun muhteşem performansını izledi. Renkli gösterilerin ardından etkinliğe katılanlar ateşin üstünden atlayarak dilekler tuttu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri kapsamında Konak Ege Mahallesi ile Bayındır Çırpı’da da konserler düzenlendi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı

1 Aralık 2025 Pazartesi

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.

Detaya Git

180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.

Detaya Git

Tohumdan toprağa, topraktan sofraya

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Detaya Git

Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.

Detaya Git