Kapat

Haberler

Gezici Kütüphane tatilde yollara çıkıyor

Aa
18 Ocak 2026 Pazar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanında kitapları yurttaşlarla buluşturan Gezici Kütüphane hizmeti, yarıyıl tatilinde ilçelere konuk oluyor. 20–29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerde çocuklar ve gençler; kitap söyleşilerinden yaratıcı okuma çalışmalarına, tiyatro gösterilerinden ayraç yapım atölyelerine kadar dopdolu bir tatil programı yaşayacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, bilgiye erişimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla özellikle kırsal alanlarda yürüttüğü Gezici Kütüphane hizmetini sürdürüyor. Çocukların kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimlerini destekleyen bu çalışma, kitapla kurulan bağı güçlendirirken kırsal bölgelerde kültürel erişimi artıran önemli bir hizmet olarak öne çıkıyor. Okulların yarıyıl tatili boyunca ilçelerde gerçekleştirilecek Gezici Kütüphane etkinlikleriyle çocuklar kitapla, kültürle ve sanatla buluşturulacak. İnci Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilecek program, 20–29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek.

İlk durak Kadifekale
Gezici Kütüphane programının ilk durağı 20 Ocak’ta Kadifekale olacak. Kadifekale Çocuk Merkezi’nde konumlanacak Gezici Kütüphane’de çocuklar; kitap söyleşileri, yaratıcı okuma çalışmaları ve ayraç yapımı gibi etkinliklerle kitapların dünyasına adım atacak. 13.00–16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle çocuklarla doğrudan temas kurulması, okuma kültürünün desteklenmesi ve kültürel erişimin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kemalpaşa’da kültür ve sanat dolu bir atmosfer 
Yarıyıl tatilinin ikinci buluşması, 23 Ocak tarihinde Kemalpaşa Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu’nda gerçekleştirilecek. Gezici Kütüphane’nin Kemalpaşa durağında çocuklar, 11.00-13.00 saatleri arasında kitaplarla çevrili bir ortamda yüz boyama, pandomim ve boyama etkinlikleriyle keyifli vakit geçirecek. Aynı gün sahnelenecek “Mucit Palyaço” adlı çocuk oyunu ile program, sanatsal içerik açısından da zenginleşecek. Köy Tiyatroları ve Ürkmez Kadın Tiyatrosu’nun katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikler, yarıyıl tatiline kültür ve sanat dolu bir atmosfer kazandıracak.

Aliağalı çocuklar çok eğlenecek
27 Ocak Gezici Kütüphane, İzmir Aliağa’da çocuklarla buluşacak. Tiyatro birimi tarafından Aliağa Kültür Merkezi’nde sahnelenecek “Ecem ile Çilek” adlı çocuk oyunu ile eş zamanlı olarak yüz boyama çalışmaları, yaratıcı atölyeler gerçekleştirilecek. 11.00-13.00 saatleri arasında çocuklar, Gezici Kütüphane’nin raflarında kitapları keşfederken, okuma kültürünü eğlenceli etkinliklerle deneyimleme fırsatı bulacak.

Kapanış Beydağ’da
Gezici Kütüphane programının son durağı 29 Ocak’ta Beydağ olacak. Beydağ Kültür Merkezi’nde 12.00–14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde Gezici Kütüphane, çocukları kitapla buluşturacak. Okuma alışkanlığını teşvik eden çalışmalar ve atölyelerle yarıyıl tatiline anlamlı bir kapanış yapılması hedeflenirken, çocukların kitapla, kültürle ve sanatla iç içe keyifli bir gün geçirmesi amaçlanıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’in yollarında tam gaz asfalt seferberliği

28 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Gaziler Caddesi ve Bayraklı Postacılar Mahallesi'nde yapılan asfalt serim çalışmalarını yerinde inceledi.

Detaya Git

125 bin ton malzeme çıkarıldı

28 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı başından bu yana Seferihisar, Urla, Karaburun, Çeşme ve Menderes ilçelerinin sahil kesimlerinde 228 kilometre dere temizliği gerçekleştirdi.

Detaya Git

Japonya - İzmir ilişkileri güçleniyor

28 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Iwama Ryoji’yi makamında ağırladı.

Detaya Git

“Burası İzmir, başka hiçbir yere benzemez”

27 Şubat 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Detaya Git