- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin doğayla bağını güçlendiren ve kentin kültürel mirasını yerinde deneyimleme imkânı sunan etkinliklerle sürdürülebilir doğa turizmi ile aktif yaşam kültürünü desteklemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda belediyenin sosyal sorumluluk ve gönüllülük projelerinde yer alan 200 üniversite öğrencisi ile 50 lisanslı dağcı, Efes Mimas Yolu’nun 14 kilometrelik Çamlık–Şirince etabını yürüdü.
Baharın izinde, doğayla iç içe
Dağ çileği, delice zeytin ve kızılçam ağaçlarının çevrelediği orman patikasında düzenlenen yürüyüşte katılımcılar, baharın müjdecisi papatyalar eşliğinde güne başladı. Doğayla iç içe geçen 14 kilometrelik parkur boyunca gençler hem fiziksel aktivite yapma hem de bölgenin doğal dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinlik süresince katılımcılar, Çamlık–Şirince hattının kültürel ve doğal değerlerini keşfederken, eşsiz manzaralar eşliğinde hatıra fotoğrafları çekerek unutulmaz anlar yaşadı.
Efes Mimas Yolu
Efes Mimas Yolu, Antik Efes kentinde bulunan Artemis Tapınağı ile mitolojik adı Mimas olan Karaburun arasındaki tarihi ve arkeolojik mirası odağına alıyor ve çok sayıda köy ve antik kenti birbirine bağlayan 49 doğal yürüyüş parkurundan oluşuyor. Ege uygarlıklarının izlerini taşıyan 709 kilometre uzunluğundaki Efes Mimas Yolu, her yaş grubunun yürüyüşüne uygun doğal köy patikaları, çok katmanlı tarihi mirası ve doğa turizmine uygun bileşenleriyle arkeoloji ve tarih tutkunlarını doğanın kalbine davet ediyor. Benzer etkinliklere katılmak isteyen gençler gencizmir.com web adresini ve @izbbgencizmir kullanıcı adlı Instagram hesabını takip edebiliyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü
21 Eylül 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde meydana gelen tır yangınına yaklaşık 20 dakika içinde müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı.
Kamuoyunun dikkatine
21 Eylül 2026 PazartesiKarşıyaka’daki ilan ve reklam üniteleri üzerinden son günlerde yürütülen tartışmada, konunun hukuki ve idari gerçekliğinden uzaklaştırılarak farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir.
Alternatif Park Konserleri, müziğin ritmini parklara taşıyor
21 Eylül 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki kültür ve sanat etkinliklerini farklı noktalara taşımak amacıyla başlattığı Alternatif Park Konserleri’nin ikincisi Bornova Büyük Park’ta düzenlendi. The Gaffers Band’in sahne aldığı konserde İzmirliler müzik dolu bir akşam yaşadı.
Hollanda ve Avusturya Avrupa şampiyonu
21 Eylül 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda kadınlarda Hollanda, erkeklerde Avusturya şampiyonluğa ulaştı.
