- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün başlattığı uygulamayla otobüs durakları daha temiz ve düzenli hale geliyor. Sigara izmaritleri için ayrı bölümü bulunan yeni çöp kovaları kent genelinde yaygınlaştırılırken, toplam sayının 3 bin 150’ye ulaşması hedefleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, halkın günlük yaşamını doğrudan etkileyen ihtiyaçları önceleyen belediyecilik anlayışı doğrultusunda, ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından otobüs durakları için tasarlanan yeni çöp kovalarının montajına başlandı. Sigara izmaritleri ve diğer atıklar için ayrı bölümlere sahip çöp kovaları, kentlilerin yoğun olarak kullandığı otobüs duraklarında daha düzenli, temiz ve estetik bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Bin 700’ün üzerinde çöp kovasının montajı tamamlanırken, toplam sayının 3 bin 150’ye ulaşması planlanıyor. Mavi-beyaz renklerde tasarlanan çöp kovaları, ESHOT’un nazar boncuklu otobüsleriyle görsel bir uyum sağlıyor. Böylece durak çevrelerinde hem işlevsel hem de kent kimliğiyle bütünleşen bir görünüm hedefleniyor.
Duraklar daha temiz ve düzenli
ESHOT Genel Müdürlüğü Yolcu Hizmet Alanları Şube Müdürü Sinan Demir, ESHOT olarak çevre temizliğine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Kapalı duraklarımızın yanına çöp kovası montajına başladık. Toplam sayımız 3 bin 150 olacak. Vatandaşlarımızın çöplerini ve sigara izmaritlerini atabilecekleri alanlar oluşturduk. Bu uygulamayla aynı zamanda çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak
24 Mayıs 2026 PazarYaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.
Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.
Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor
24 Mayıs 2026 PazarİZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.
Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.
