Kapat

Haberler

Çocuklar Renkli Harfler ile öğreniyor

Aa
19 Ocak 2026 Pazartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından okuma yazma güçlüğü yaşayan çocukların gelişimine destek olmak amacıyla, gönüllü üniversite öğrencilerinin katkısıyla yürütülen Renkli Harfler Projesi kapsamında kitap temelli atölye çalışması ve etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Gümüş Patenler kitabından yola çıkılarak hikâye anlatımı ve drama temelli çalışmalar gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Renkli Harfler Projesi’ni tüm hızıyla sürdürüyor. İzmir’de okuma yazma güçlüğü yaşayan çocukların becerilerini geliştirmek, sınıf öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilere de mesleki deneyim kazandırmak amacıyla başlatılan proje, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarıyla güçlü bir iş birliği sonucunda ortaya çıktı. Okuma yazma atölyeleri, sosyal etkinlikler ve ebeveyn destek atölyeleri ile devam eden proje kapsamında Gümüş Patenler kitabından yola çıkılarak hikâye anlatımı ve drama temelli çalışmalar gerçekleştirildi. Kitap içeriği üzerinden ilerleyen atölye ile çocukların hikâyedeki kavramlar, karakterler ve değerler üzerine düşünmeleri, okudukları ya da dinledikleri metni bedensel ve duygusal farkındalık yoluyla deneyimlemeleri hedeflendi. “Don–Buz” oyunu ve çeşitli bedensel farkındalık uygulamalarıyla da çocukların hikâyeyle etkileşimi desteklendi.
 
Buz pisti etkinliği ile hikâyeyi deneyimlediler
Kitap merkezli atölye çalışmasının ardından gerçekleştirilen buz pisti etkinliği ise atölyede ele alınan hikâye temasını deneyimsel bir öğrenme alanıyla buluşturmayı amaçladı. Böylece çocukların kitaplarda karşılaştıkları anlatıların yalnızca okuma eylemiyle sınırlı kalmayıp farklı mekân ve deneyimlerle zenginleştirilebileceği vurgulandı. Etkinlikte, çocukların kitaplara olan ilgisinin artırılması, kütüphanelerle kurdukları ilişkinin güçlendirilmesi ve okuma kültürünün erken yaşta desteklenmesi hedeflendi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı

21 Ağustos 2026 Cuma

Farklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.

Detaya Git

Başkan Tugay Kosova’da: İzmir ile Kosova arasında çok yönlü iş birliği dönemi

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya geldi.

Detaya Git

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcuları Akdeniz Oyunları’nda madalya peşinde

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli sporcuları Dünya Yenihayat ve Altan Doğan, Türkiye’yi 20. Akdeniz Oyunları’nda temsil ediyor. İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda Yenihayat okçulukta, Doğan ise artistik cimnastikte madalya mücadelesi verecek.

Detaya Git

Büyükşehir’den İzmir’e 400 yeni servis aracı plakası

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde servis aracı sayısını artırmak için ihale sürecini başlattı. 29 yıllığına faaliyet gösterecek 400 yeni servis aracı plakası için 3 ve 10 Eylül tarihlerinde ihaleye çıkılacak.

Detaya Git