- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir'in Çiğli ilçesi Kaklıç Mahallesi'nde tekne yapımında kullanılan polyester malzemelerin açık alanda tutuşmasıyla çıkan yangın, çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangına 9 itfaiye aracı, belediyeye ait 6 su tankeri ve 30 personelle müdahale ederek alevlerin çevreye yayılmasını önledi.
Geri dönüşüm ve depolama alanlarındaki yangınlara dikkat çekti
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü Haldun Engin, yangının açık alanda depolanan polyester malzemelerin tutuşması sonucu çıktığını belirterek, gerekli güvenlik önlemleri alınmadan açıkta bekletilen yanıcı malzemelerin ciddi risk oluşturduğuna dikkat çekti. Son günlerde benzer yangınlarda artış yaşandığını ifade eden Engin, “Bugün Menemen'de de açık alanda depolanan malzemeler nedeniyle bir geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Geçtiğimiz cumartesi günü de başka bir geri dönüşüm tesisinde yangın meydana gelmişti. Hava sıcaklıklarının artması ve gerekli tedbirlerin alınmaması yangın riskini artırıyor” dedi.
Vatandaşlara tedbir çağrısı
Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet eden Haldun Engin, yangınla karşılaşıldığında kişisel imkanlarla müdahale edilmeye çalışılmaması gerektiğini vurguladı. Engin, “Bu tür durumlarda vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi aranmalı. Ekiplerimiz en kısa sürede olay yerine ulaşarak gerekli müdahaleyi gerçekleştiriyor” dedi. Kaklıç bölgesinin yangın açısından riskli alanlardan biri olduğuna dikkat çeken Engin, bölgede saman depolama alanları, tekne imalat atölyeleri ve farklı iş kollarının bulunduğunu söyledi. Geniş açık arazilerin de yangın riskini artırdığını belirten Engin, “Bu yıl uzun süren yağışlar nedeniyle bölgede yoğun ot oluştu. Kuruyan otlar yangın riskini yükseltiyor. Bu konuda gerekli uyarıları yapıyor, önlemlerimizi alıyoruz. İlçe belediyelerine de otların biçilmesi ve temizlenmesi için yazılar gönderdik. İzmir İtfaiyesi olarak sahadayız ve yangınlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay, Kosova'da yeni iş birliklerinin kapısını araladı
22 Ağustos 2026 CumartesiKosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, temaslarını sürdürdü.
İZSU’dan kentin kuzey aksına 3,5 milyar liralık çevre yatırımı
22 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dikili ve Aliağa Yenişakran’da ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve iletim hatları ile yağmur suyu ve dere ıslahı çalışmalarını kapsayan yatırımlarla şehrin kuzeyindeki altyapıyı geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniliyor.
İzmir İtfaiyesi’nin şoförleri zorlu eğitimlerden geçiyor
22 Ağustos 2026 CumartesiYangınlar, kazalar, kurtarma operasyonları… İzmir İtfaiyesi ekipleri, her saniyenin kritik olduğu anlarda olay yerine ulaşmak için yola çıkıyor. Ancak bu yolculukta yalnızca hız değil, doğru karar vermek ve güvenli sürüş de hayati önem taşıyor.
Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı
21 Ağustos 2026 CumaFarklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.