Kapat

Haberler

Büyükşehir’den yanan köylere 40 tonluk yem desteği

Aa
22 Eylül 2025 Pazartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi haziran ve temmuz aylarındaki orman yangınlarından etkilenen üreticileri yalnız bırakmıyor. Yanan köylerde tarımsal üretimin devamlığı için su deposu desteğinin ardından Ödemiş, Seferihisar, Çeşme ve Aliağa’da 40 tonluk kesif yem dağıtımı yapıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında orman yangınlarından etkilenen ve zor günler geçiren üreticilerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Ödemiş ve Seferihisar başta olmak üzere yangın bölgelerinde üretimin devam etmesi için mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, su deposunun ardından yem desteği sağladı. Hasar tespit çalışmalarının arından ilk etapta Ödemiş, Foça ve Menemen'de 7 buçuk ton kesif yem ve 8 ton kaba yemi üreticilere ulaştıran ekipler, şimdi de Ödemiş, Seferihisar, Çeşme ve Aliağa’da 40 tonluk kesif yem dağıtımını tamamladı. Ödemiş’te başlayan dağıtımlar kısa sürede tüm üreticilere ulaştırılmış olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi 6 ilçede 950 çuval (47,5 ton)  kesif yem ve 8 ton kaba yem desteği sağlandı.
 
“İzmir’in üretim gücünü korumak temel önceliğimizdir”
Yem desteği hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bülent Üngür, “Kentimizde yaşanan yangın felaketi, tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Büyükşehir Belediyesi olarak, afetin yarattığı zararların en kısa sürede giderilmesi için gerekli tüm adımları atıyoruz. Üreticilerimizin hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak üzere 40 ton yem desteği veriyoruz. İzmir’in üretim gücünü korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak en temel önceliğimizdir” diye konuştu.
 
“Yemler çok pahalı”
Seferihisar Orhanlı Mahalle Muhtarı Abdurrahim Ener, “Ben köylüm adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Üreticilerimiz bir nebze de olsa rahat nefes alacak. Allah bir daha kimseye böyle afetler göstermesin. .İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni bütün birimleriyle yangın söndürmeden yardıma kadar yanımızda hissettik. Günümüzde yemler çok pahalı. Çiftçilerin de meraları yandı, hayvanları otlatamıyorlar. Elbette bu desteklerin çok faydası var” şeklinde konuştu.
 
Tarımsal üretimin güçlenmesine katkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangından etkilenen Aliağa, Bornova, Çeşme, Foça, Menemen, Ödemiş ve Seferihisar’da yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında, üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik destekleri ulaştırdı. İhtiyaçlar doğrultusunda bölgeye 112 su deposu ulaştırılarak tarımsal üretimin yeniden güçlenmesine katkı sunuldu. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yangın bölgelerinde hayat normal seyrine dönene kadar üreticilerin, çiftçilerin yanında olmaya devam edecek.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.

Detaya Git

Tohumdan toprağa, topraktan sofraya

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Detaya Git

Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.

Detaya Git

Turizm dünyası İzmir'de bir araya geliyor

30 Kasım 2025 Pazar

Türkiye’nin en kapsamlı turizm buluşmalarından olan TTI İzmir – 19. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı ve Kongresi, 3–5 Aralık 2025 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını açıyor.

Detaya Git