Kapat

Haberler

Büyükşehir’den okul aile birliklerine güçlü destek

Aa
13 Ocak 2026 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında, okul aile birlikleri başkanları ve üyeleriyle yapılan toplantıların kapsamı genişletildi. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ilgili şube müdürlüklerinin de sürece dahil edilmesiyle, okulların, çocukların ve velilerin ihtiyaçlarına yönelik yürütülen ve planlanan çalışmalar ayrıntılı biçimde ele alındı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Okul Aile Birliklerine Destek Projesi ile okullara çeşitli destekler sunarken, projenin kapsamı genişletilerek Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Spor Çalışmaları Şube Müdürlüğü, Çocuk Çalışmaları Şube Müdürlüğü, Sağlık Eğitimleri Şube Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürlüğü de sürece dahil edildi. Farklı ilçelerde düzenlenen toplantılarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ve planladığı hizmetler vatandaşlarla paylaşıldı. Okul aile birliklerinin sahadaki gözlemleri dinlenerek ilçelerin öncelikli ihtiyaçları belirlendi ve müdürlüklerle yapılacak iş birlikleri masaya yatırıldı.
 
Çözüm üretilmeye devam edilecek
Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında bugüne kadar birçok okulun tadilat çalışmaları gerçekleştirilirken, çocukların kışlık ihtiyaçları karşılandı ve gezi talepleri hayata geçirildi. Ayrıca akran zorbalığı gibi çeşitli alanlarda çocuklara ve ailelere yönelik eğitimler verildi. Sahadan gelen ihtiyaçlar, proje yürütücüsü Yağmur İnanır koordinasyonunda ilgili müdürlüklere iletilerek hızlı ve etkin iş birlikleri sağlandı.

Projenin kapsamı genişletilerek, belediye yetkilileri ve paydaşlar bir araya geldi. Hem bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi hem de yeni dönem için planlanan projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birlikleriyle kurduğu bu güçlü iş birliği sayesinde eğitimden sosyal hizmetlere kadar birçok alanda okulların, çocukların ve ailelerin ihtiyaçlarına doğrudan sahadan gelen verilerle çözüm üretmeye devam edecek.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı

21 Ağustos 2026 Cuma

Farklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.

Detaya Git

Başkan Tugay Kosova’da: İzmir ile Kosova arasında çok yönlü iş birliği dönemi

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya geldi.

Detaya Git

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcuları Akdeniz Oyunları’nda madalya peşinde

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli sporcuları Dünya Yenihayat ve Altan Doğan, Türkiye’yi 20. Akdeniz Oyunları’nda temsil ediyor. İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda Yenihayat okçulukta, Doğan ise artistik cimnastikte madalya mücadelesi verecek.

Detaya Git

Büyükşehir’den İzmir’e 400 yeni servis aracı plakası

21 Ağustos 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde servis aracı sayısını artırmak için ihale sürecini başlattı. 29 yıllığına faaliyet gösterecek 400 yeni servis aracı plakası için 3 ve 10 Eylül tarihlerinde ihaleye çıkılacak.

Detaya Git