- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yaşadıkları kenti tanımalarını ve İzmir’in kültürel mirasıyla bağ kurmalarını sağlayan çalışmalarını sürdürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Liseli Gençler Müzede Geziyor” projesi, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde yaklaşık bin lise öğrencisini İzmir’in önemli kültür, sanat ve tarih duraklarıyla buluşturdu. Gençlerin müze kültürünü deneyimlemelerini, kent belleğine ilişkin farkındalık kazanmalarını ve kültürel mirası yerinde tanımalarını amaçlayan proje kapsamında yıl boyunca 35 kültürel gezi gerçekleştirildi.
İzmir’in kültürel mirasını keşfetti
Projeden Buca, Kemalpaşa, Konak, Çiğli, Karşıyaka, Narlıdere, Balçova, Torbalı, Menemen, Menderes, Aliağa ve Karabağlar ilçelerinde bulunan 31 farklı lisede öğrenim gören öğrenciler yararlandı. gencizmir.com üzerinden açılan randevulara başvuru yapan okullar için hazırlanan programlarda öğrenciler, alanında uzman rehberler eşliğinde İzmir’in kültürel mirasını keşfetti.
Gezi rotalarında Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü, Deniz Tarihi Müzesi, Kültür Sanat Fabrikası, Belkahve Atatürk Anı Evi ve Yeşilova Höyüğü yer aldı. Öğrenciler, ziyaret ettikleri mekânlarda İzmir’in tarihsel birikimini, kültürel çeşitliliğini ve sanatla kurduğu güçlü bağı yakından görme imkânı buldu. Kent belleğinin farklı duraklarında gerçekleştirilen geziler, gençlerin İzmir’i yalnızca yaşadıkları şehir olarak değil geçmişi, üretimi, kültürü ve değerleriyle birlikte tanımalarına katkı sundu.
Eylül ayında yeniden başlayacak
Yoğun ilgi gören “Liseli Gençler Müzede Geziyor” projesi, 2026-2027 eğitim öğretim döneminde de devam edecek. Eylül ayında yeni gezi rotaları ve farklı kültürel duraklarla yeniden başlayacak proje kapsamında lise öğrencileri, İzmir’in kültürel mirasını keşfetmeyi sürdürecek. Kültürel gezi programlarına katılmak isteyen liseler, yeni dönemde başvurularını gencizmir.com üzerinden oluşturulacak randevu sistemi aracılığıyla gerçekleştirebilecek.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Halkapınar’da Mürselpaşa düzenlemesi
15 Ağustos 2026 CumartesiMürselpaşa Karayolu Alt Geçidi çalışmaları kapsamında Halkapınar İstasyonu’nda 17 Ağustos’tan itibaren geçici düzenlemeye gidilecek. İZBAN TCDD’ye ait diğer perondan hizmet verirken, metro-İZBAN aktarmaları istasyonun giriş ve çıkış turnikeleri üzerinden yapılacak.
Büyükelçi Lora’dan Başkan Tugay’a ziyaret
15 Ağustos 2026 CumartesiDominik Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti.
İzmir’de Avrupa Drama Buluşması: Gençler ortak hikâyeler yazıyor
14 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğinde Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi’nde düzenlenen Avrupa Drama Buluşmaları (European Drama Encounters-EDERED) 2026 Uluslararası Drama Kampı, Türkiye, Almanya ve Yunanistan’dan 31 genci buluşturdu.
Büyükşehir’den esnaf temsilcilerine yapay zekâ eğitimi
15 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye personeli ile İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanları ve yöneticilerine yönelik yapay zekâ eğitimi düzenledi. Dört günlük eğitimde, yapay zekâ araçlarının kurumsal faaliyetlerde etkin ve verimli kullanımı uygulamalı olarak ele alındı.