Kapat

Haberler

“Belediyemizin kaybettiği kira davası yok”

Aa
17 Temmuz 2026 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi üzerinden medyaya yansıyan iddialarla ilgili meclis kürsüsünden açıklama yaptı. Daire başına kira kaybı yaşandığı yönündeki iddiaları değerlendiren Yıldır, Uzundere’de hak sahiplerinin açtığı davaların belediye lehine sonuçlandığını aktararak, “Bugüne kadar kaybettiğimiz bir kira davası yok” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi, Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır idaresinde yapıldı. Kültürpark 4 No'lu Hol'de bulunan Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturumda, kenti ilgilendiren önemli kararlar alındı. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin sosyal medyaya yansıyan iddialar da gündeme geldi. Meclis üyelerinin, daire başına kira kaybı yaşandığı yönündeki iddialara ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Vekili Yıldır, Uzundere'de açılan davaların hukuki sürecine ilişkin bilgi verdi.
 
“Davalar belediyemiz lehine sonuçlanıyor”
Başkan Vekili Yıldır, ülkedeki fiyat artışlarına dikkat çekerek, “Uzundere’de hak sahiplerinin açtığı kira davaları belediyemiz lehine sonuçlanıyor. Bilgi olsun diye söylüyorum. Bugün haberlerde çıkan Uzundere’de tazminat konusu, ilk bilirkişi raporuna dayanıyor. Söz konusu vatandaşın davası henüz sonuçlanmamış. Diğer hak sahiplerinin açtığı davalar gibi belediyemiz lehine sonuçlanacağını bekliyoruz. Kira konusunda kaybettiğimiz bir dava yok bugüne kadar. Fiyat ve pahalılık konusuna gelince; 2024 Aralık’tan 2025 Aralık’a geldiğimizde sadece doğalgazda yapılan zam yüzde 78” ifadelerini kullanarak belediyenin yargı kararları doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti.
 
Mezarlıklar için iş birliği protokollerine oy birliği
Toplantıda ayrıca, kentteki mezarlıklarda yapılacak altyapı ve üstyapı çalışmalarını kapsayan üç ayrı protokol görüşüldü. Örnekköy Yeni Mezarlığı, Kayadibi Kent Mezarlığı, Buca Zafer Mezarlığı ve Sarnıç Mezarlığı’nda yürütülecek mezar altyapısı, lahit ve mermer imalatlarına ilişkin üç ayrı iş birliği protokollerine ilişkin Plan ve Bütçe ile Hukuk komisyonlarından oy çokluğuyla gelen önergeler, meclis oturumunda siyasi partilerin ortak desteğini alarak oy birliğiyle kabul edildi. Kararla birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a söz konusu protokolleri imzalama yetkisi verildi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’e yakıştı, rekor kırıldı

13 Eylül 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümüne yakışır bir coşkuyla tamamlandı.

Detaya Git

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu dolu geçti

13 Eylül 2026 Pazar

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi gördü. Zeytin Sahne Çim Alanı’ndaki çocuk etkinlikleri ile Yuvamız İzmir’in atölyeleri miniklere keyifli anlar yaşatırken, fuarın farklı noktalarında her yaştan ziyaretçi için renkli görüntüler oluştu.

Detaya Git

“Mahalle Dedektifi” oyunu miniklere dirençli kent bilinci kazandırdı

13 Eylül 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Egeşehir AŞ’nin 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standı yoğun ilgi gördü.

Detaya Git

Red Bull Karton Tekne Yarışması fuar coşkusuna renk kattı

13 Eylül 2026 Pazar

95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Red Bull iş birliğiyle düzenlenen Karton Tekne Yarışması, gençlerin yaratıcılıklarını ve tasarım becerilerini bir araya getirdi.

Detaya Git