- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların güvenli ve konforlu yolculuk yapabilmesi amacıyla toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Ekipler; başta İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali olmak üzere kentin farklı noktalarında ilçe ve şehir içi minibüsler, servis araçları ile ticari araçlarda kapsamlı kontroller gerçekleştiriyor. Denetimlerde araçların çalışma ruhsatı, şoför tanıtım kartı ve güzergâh izin belgeleri incelenirken, orijinal donanım dışında aksesuar ya da ekipman bulunup bulunmadığı da kontrol ediliyor. Ayrıca koltuk sayısı, koltukların durumu ve araçların genel durumu titizlikle denetleniyor.
Trafik ihlalleriyle ilgili şikâyetler 153 hattına bildirilebilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli Zabıta Trafik Amiri Ali Ertürk, denetimlerin bayram süresince de devam edeceğini belirtti. Ertürk, yurttaşların Ramazan Bayramı boyunca güvenli ve konforlu seyahat edebilmesi için başta İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali olmak üzere kentin farklı noktalarında denetimlerin sürdüğünü ifade etti. Araçların çalışma ruhsatı, şoför tanıtım kartı ve güzergâh izin belgelerini kontrol ettiklerini vurgulayan Ertürk, “Araçlarda cam filmi bulunmaması ve jantların orijinal olması gerekiyor. Bu şartları taşımayan araçlar hakkında Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanıyor, araçlar trafikten men edilebiliyor. Yurttaşlarımız trafik ihlallerine ilişkin şikâyetlerini 153 numaralı hat üzerinden iletebilir” dedi.
Son iki yılda 12 bin 237 araca cezai işlem uygulandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü’nün son iki yılda gerçekleştirdiği denetimlerde toplam 12 bin 237 araç hakkında cezai işlem uygulandı. Denetimler kapsamında 4 bin 318 minibüs, 823 ilçe minibüsü, 5 bin 603 taksi, 388 ilçe taksi ve bin 105 servis aracına işlem yapıldığı bildirildi. Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği ile Kabahatler Kanunu kapsamında uygulanan cezaların toplam tutarının ise 34 milyon 554 bin 757 lira olduğu açıklandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Ulaşım artık daha güvenli ve konforlu
18 Mart 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosu’nda bakım ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.
“İZSU bizim gururumuzdur”
18 Mart 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ramazan Bayramı öncesinde İZSU personeli ile bayramlaştı.
İzmir'de Azerbaycan rüzgarı
18 Mart 2026 ÇarşambaTürk dünyasında baharın müjdecisi kabul edilen Nevruz İzmir’de Azerbaycanlı sanatçıların katıldığı geceyle kutlandı.
Zorlu mesleğin kahramanları ile ramazan buluşması
18 Mart 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, ramazan ayında İzmir İtfaiyesi ve ESHOT’ta görev yapan kadın personelle buluştu.
