- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabulünün 105. yılında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İzmir Sanat’taki makamında, 4 yaşından itibaren İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan 7 yaşındaki öğrenci Meryem Esila Şen ve ailesini ağırlayan Başkan Tugay, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Buluşmada, Başkan Tugay’a sosyal medya üzerinden ulaşan anne Ayşe Şen ve baba İsmail Şen de eşlik etti. Yeşilyurt Agah Efendi İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Esila ile sohbet eden Başkan Tugay, minik öğrenciye hediyeler de takdim etti.
Keyifli sohbet
Ziyarette, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan minik Meryem Esila Şen’i tebrik eden Başkan Tugay, “Okulla aran nasıl? Büyüyünce ne olmak istiyorsun?” sorularını yöneltti. Şen, okulu, okumayı ve arkadaşlarını çok sevdiğini, büyüyünce hakim olmak istediğini söyledi. Tugay, “Zor bir iş, adaletli olmak gerekiyor. Suçlulara ceza mı vermek istiyorsun?” diye sorunca Şen “Evet” cevabını verdi. Tugay da gülerek, “Biz de onlara çok kızıyoruz” dedi.
Minik Şen’e hediyeler ve sürpriz uğurlama
Ziyaretin sonunda Şen’e kitap seti, yap-boz ve kulaklık hediye edildi. Başkan Tugay, Türk Bayrağı’nın yer aldığı mini sancak da takdim etti. Aileyi kapıya kadar uğurlayan Tugay, Şen’e “Senin benden bir isteğin var mı?” diye sordu. Anne ve baba Şen’e de, “Okulların ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Bir ihtiyacınız olursa bize söyleyin” dedi. Başkan Tugay, minik Şen’i “Arkadaşlarına başkan amca bir gün bize ziyarete gelecek diye söyle. Mutlaka gelirim” sözleriyle uğurladı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak
24 Mayıs 2026 PazarYaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.
Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.
Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor
24 Mayıs 2026 PazarİZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.
Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.
