Kapat

Haberler

Başkan Tugay'dan Muharrem ayında birlik ve beraberlik çağrısı

Aa
29 Haziran 2026 Pazartesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Muharrem ayı kapsamında Menemen ve Buca'da düzenlenen aşure programına katıldı. Birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yapan Tugay, “Ne kadar zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım, kendimize olan inancımızı kaybetmeyelim” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Muharrem ayında tutulan Yas-ı Matem orucunun ardından düzenlenen aşure lokmalarında yurttaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Başkan Tugay, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Egekent 2 Şubesi ile Buca'daki İzmir Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Cemevi Derneği tarafından düzenlenen aşure lokmasına katıldı. Başkan Tugay'a programlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü Candaş Yeter, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.
 
“Vicdanımıza ayna tutunca gerçeği görürüz”
Programda konuşan Başkan Tugay, "Bu güzel aşure lokmasına beni de dahil ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Muharrem ayının yas günlerini yaşıyoruz. Yaklaşık 1350 yıl önce yaşanan, kabul edilmesi mümkün olmayan büyük bir haksızlığın ve ardından gelen zulmün acısı bugün hala yüreklerimizde. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere yaşamını yitiren tüm canların acısını paylaştığımız günlerdeyiz. Böyle günlerde en büyük çağrımız dostluk, birlik ve beraberliktir. Her koşulda birbirimize ihtiyaç duyduğumuzda birbirimize kol kanat germemiz gerekiyor. Zulme maruz kalan herkesin buna ihtiyacı var. Birlik ve beraberliğimizden bir gram dahi ödün vermeden, varsa sorunlarımızı kendi içimizde çözmemiz gerekiyor. Buna sizlerin, bizlerin, bu yola baş koymuş insanların başaracağına hiç şüphem yok. Ne kadar zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım, kendimize olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyelim. Doğru hepimizin ortak değeridir. Hepimiz vicdanımıza ayna tuttuğumuzda, emin olun gerçeği doğru bir şekilde görürüz” ifadelerini kullandı.

Dostluk ve kardeşlik mesajlarıyla lokmalar paylaşıldı
Menemen ve Buca'da yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Tugay, dualar ve gülbanklar eşliğinde aşure kardı. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anısına deyişler okunurken, hep bir ağızdan edilen dualar eşliğinde dayanışmayla hazırlanan aşureler paylaşıldı. Etkinlikte birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajları verildi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay, Kosova'da yeni iş birliklerinin kapısını araladı

22 Ağustos 2026 Cumartesi

Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, temaslarını sürdürdü.

Detaya Git

İZSU’dan kentin kuzey aksına 3,5 milyar liralık çevre yatırımı

22 Ağustos 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dikili ve Aliağa Yenişakran’da ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve iletim hatları ile yağmur suyu ve dere ıslahı çalışmalarını kapsayan yatırımlarla şehrin kuzeyindeki altyapıyı geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniliyor.

Detaya Git

İzmir İtfaiyesi’nin şoförleri zorlu eğitimlerden geçiyor

22 Ağustos 2026 Cumartesi

Yangınlar, kazalar, kurtarma operasyonları… İzmir İtfaiyesi ekipleri, her saniyenin kritik olduğu anlarda olay yerine ulaşmak için yola çıkıyor. Ancak bu yolculukta yalnızca hız değil, doğru karar vermek ve güvenli sürüş de hayati önem taşıyor.

Detaya Git

Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı

21 Ağustos 2026 Cuma

Farklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.

Detaya Git