Kapat

Haberler

Başkan Tugay Saraybosna’daki ziyaretlerini sürdürdü

Aa
12 Temmuz 2025 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Srebrenitsa Katliamı'nın 30'uncu yılında düzenlenen törenlere katılmak üzere gittiği Bosna-Hersek ziyaretinin ikinci gününde Saraybosna Belediyesi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. 

Srebrenitsa Katliamı'nın 30'uncu yılında Bosna- Hersek'in güneyinde bulunan Potoçari'de düzenlenen anma törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, programının ikinci gününde Saraybosna Belediye Başkanı Predrag Puharic ve Türkiye Cumhuriyeti Bosna Hersek Büyükelçisi Emin Akseki ile bir araya geldi. Başkan Tugay ilk olarak Saraybosna Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Puharic ile iki kent arasındaki ilişkileri güçlendirecek projeler ile ilgili konuşan Başkan Tugay, Barcelona ile yaptıkları gibi İzmir’de “Saraybosna Günleri”, Saraybosna'da da “İzmir Günleri” adı altında kültürel ve ticarî etkinlikler yapılabileceğini belirtti. Görüşmede bu yıl 94. kez düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı da (İEF) gündeme geldi. 

“İzmir'den direkt uçuş olmalı”
Başkan Tugay belediyeye yaptığı ziyaretin ardından Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki'yi ziyaret etti. İki ay önce başladığı büyükelçilik görevinden dolayı kendisini tebrik edip başarılar dileyen Başkan Tugay, Srebrenica Soykırımı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Başkan Tugay,  Saraybosna ile Türkiye ilişkilerinin arttırılması konusunda yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu vurguladı. Görüşmede Saraybosna ile İzmir arasındaki direkt seferlerin artırılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekilirken, Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşlara başlaması gerektiği konuşuldu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı

1 Aralık 2025 Pazartesi

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.

Detaya Git

180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.

Detaya Git

Tohumdan toprağa, topraktan sofraya

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Detaya Git

Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.

Detaya Git