- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı’nda (COP31) İzmir’in iklim çalışmalarını uluslararası katılımcılarla paylaşmaya hazırlanıyor. Konferans öncesinde bir davet mesajı yayımlayan Tugay, “9-20 Kasım tarihleri arasında COP31’deki İzmir alanına herkesi davet ediyorum. Gelin daha sağlıklı, daha adil ve daha dirençli şehirleri birlikte inşa edelim. Antalya’da görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.
Uluslararası oturumlarda görev alacak
COP31 kapsamında İzmir’in iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarının yanı sıra yerel yönetimlerin iklim krizi karşısındaki sorumlulukları da gündeme gelecek. Sağlıklı ve dirençli kentlerin oluşturulması, yurttaş katılımı ve yerel iklim eylemleri konferansın öne çıkan başlıkları arasında yer alacak.
Başkan Tugay’ın konferans programı 9 Kasım’da başlayacak. Tugay, 11.30-12.30 saatleri arasında İrlanda Hükümeti’nin etkinliğinde yer alacak. Aynı gün 12.30-13.15 saatleri arasında Türkiye Pavyonu 3. Salon’da düzenlenecek “İklim Eylemi İçin Yerel Diyaloglar” başlıklı oturumda konuşmacı olacak.
Tugay, 14.00-15.00 saatleri arasında ise arasında Who Health Pavyonu’nda gerçekleştirilecek “Sağlıklı Kentler, Dirençli Topluluklar: Tek Sağlık Perspektifinden Yerel İklim Eylemi” başlıklı oturumda moderatörlük yapacak. Saat 17.30-18.30 arasında da Sağlık Bakanlığı Pavyonu’nda düzenlenecek “Sağlıklı ve Dirençli Kentler İçin Yerel İklim Konferansları” oturumunda konuşmacı olarak yer alacak.
11-12 Kasım’da yoğun program
Başkan Tugay, 11 Kasım’da 13.00-14.00 saatleri arasında ICLEI tarafından düzenlenen yüksek düzeyli yuvarlak masa toplantısına katılacak. 12 Kasım’da ise 10.00-10.45 arasında Türkiye Pavyonu 3. Salon’da gerçekleştirilecek “Meclisten Eyleme: İklim Dirençliliği İçin Yurttaş Katılımı” başlıklı oturumda konuşmacı olacak.
Aynı gün 11.00-12.00 arasında ICLEI tarafından düzenlenen “Toplum Öncülüğünde Dirençlilik: Yerel Düzeyde Eylem ve Etkileri” başlıklı oturumda da Tugay’ın konuşma yapması bekleniyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gazilerin hatırası Ödemiş’te yaşatılacak
6 Kasım 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’teki bir parkı Kıbrıs ve Kore muharip gazilerinin anısını yaşatacak şekilde yeniden düzenledi.
“İzmir’in dört köşesinde yoğun çalışma dönemi başlattık”
6 Kasım 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş yapabilmesi amacıyla hayata geçirilen İZMAR’ın 26’ncı şubesini Ödemiş’te hizmete açtı.
İzmirli çiftçinin dijital yol arkadaşı: İyi Tarım İzmir
6 Kasım 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, çiftçilerin hibe başvurularından hava uyarılarına, bitki analizinden tarımsal danışmanlığa kadar pek çok hizmete kolayca ulaşılmasını sağlıyor.
“Yenilmez” kasımda perde açıyor
6 Kasım 2026 Cumaİzmir Şehir Tiyatroları’nda sezonun ikinci yeni oyunu “Yenilmez”in provaları sürüyor. Sınıf çatışmasını kara mizahla sahneye taşıyan oyun, kasım ayının son günlerinde seyirciyle buluşacak.
