Kapat

Haberler

Başkan Tugay’dan 14 Mart’ta ortopedinin çınarına ziyaret

Aa
14 Mart 2026 Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında “ortopedinin çınarı” olarak anılan Prof. Dr. Veli Lök’ü Alsancak’taki evinde ziyaret etti. Tugay, karaciğer kanseriyle mücadele eden Lök’e hem geçmiş olsun dedi hem de sağlık alanına yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında tıp dünyasının saygın isimlerinden 94 yaşındaki Prof. Dr. Veli Lök’ü Alsancak’taki evinde ziyaret etti. Meslekte 70. yılını geride bırakan ve karaciğer kanseriyle mücadele eden Lök’e geçmiş olsun dileklerini ileten Tugay, sağlık alanına yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Ziyarette Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Başak Bayram, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Katip Üyesi Mustafa Vatansever, Eşrefpaşa Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Bayram Köse, Prof. Dr. Veli Lök’ün kızı Dr. Olcay Lök de yer aldı.
 
Tugay: Hepimize örnek oldu
Başkan Tugay, 94 yaşında olan Prof. Dr. Veli Lök’ün tam 70 yıl önce İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş bir hekim olduğunu belirterek “Ortopedi alanındaki birikimi ve insan hakları mücadelesiyle hepimize örnek olan Prof. Dr. Veli Lök hocamızı, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle ziyaret ettim. Bayındır’ın Yakapınar Köyü’nde doğup büyüyen hocamızın yaşamı, mesleğe adanmışlığın ve insanlık onurunu savunmanın en güzel örneklerinden biri. Tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” dedi.
 
Tıp dünyasında iz bıraktı
Türkiye’de artroskopi ve diz cerrahisinin öncülerinden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Veli Lök, ortopedi ve travmatoloji alanında önemli bilimsel çalışmalara imza attı. Çocuk ortopedisi, doğuştan kalça çıkığı, kalça cerrahisi ve deformite cerrahisi üzerine yaptığı çalışmalarla tıp literatürüne katkı sağlayan Lök, akademik yaşamı boyunca çok sayıda hekim ve uzman yetiştirdi.

Bilimsel çalışmalarının yanı sıra insan hakları alanındaki faaliyetleriyle de tanınan Prof. Dr. Veli Lök, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın İzmir temsilciliğinde uzun yıllar görev aldı. İşkencenin tıbbi olarak belgelenmesine yönelik uluslararası standartları belirleyen ve Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “İstanbul Protokolü”nün hazırlanmasına öncülük eden isimler arasında yer aldı. İşkence izlerinin saptanmasına yönelik kemik sintigrafisi çalışmalarına da katkı sundu.

İzmir tıp camiasında “ortopedinin çınarı” olarak anılan Lök, hem bilimsel katkıları hem de etik duruşuyla saygı gören bir hekim olarak öne çıkıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

ESHOT ve İZULAŞ’ın filosu gençleşiyor

14 Ekim 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu ulaşımı daha güvenli, konforlu, erişilebilir ve çevreci hale getirmek amacıyla otobüs filosunu gençleştirmeye devam ediyor. İzmir’de toplu ulaşım hizmetinin yaklaşık yüzde 62’sini karşılayan ESHOT ve İZULAŞ’a toplam 111 yeni otobüs kazandırılıyor.

Detaya Git

İzmirli sporculardan bir büyük başarı daha

14 Ekim 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’de düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Detaya Git

Adım adım “bağımsız yaşam”

14 Ekim 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli hizmet merkezlerinde düzenlediği eğitimlerle kör ve görme engelli bireylerin günlük yaşamda güvenli ve bağımsız hareket etme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Belediye, medikal malzeme desteği kapsamında beyaz baston da sağlıyor.

Detaya Git

İzmir, dünya bağcılık turizminin buluşma noktası olacak

14 Ekim 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bağcılık kültürünü uluslararası alanda tanıtmaya yönelik çalışmaları sürüyor. Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Bağcılık Rotası Iter Vitis’in Hırvatistan’da düzenlenen Genel Kurulu’nda Urla Bağ Yolu “En İyi Bağ Yolu” ödülünü kazandı.

Detaya Git
←