Kapat

Haberler

Arjantin Başkonsolosu Vivas’tan Başkan Tugay’a ziyaret

Aa
16 Eylül 2025 Salı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Arjantin’in İstanbul Başkonsolosu Beatriz Vivas ve beraberindeki heyeti ağırladı. 

Arjantin’in İstanbul Başkonsolosu Beatriz Vivas, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Vivas’a, Latin Amerika Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alper Şenol, Genel Sekreteri Övünç Şenol da eşlik etti. Buluşmada ayrıca; İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Övünç Özgen, İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. Meclis Başkan Vekili, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Atilla Baysak ve bürokratlar da yer aldı. Başkan Dr. Cemil Tugay, İzmir’in nüfusundan ve bu nüfusun tarım, sanayi, ticaret ve turizm alanlarındaki potansiyelinden söz ederek kentin liman kenti kimliğini vurguladı. Sebze, zeytinyağı ve deniz ürünlerindeki üretim potansiyeline değinen Başkan Tugay, ayrıca şehir planlaması, altyapı, çevre projeleri ve körfezle ilgili yürütülen çalışmaları aktardı. Yakın zamanda U20 toplantısına katılmak üzere Güney Afrika’ya gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatan Tugay, İzmir’in uluslararası alanda daha fazla tanınırlık kazanması gerektiğini vurguladı.

“İş birliğine açığız”
Başkonsolos Vivas, tarım, tarım makineleri ve tekstil alanlarında iş birliğine açık olduklarını, belediyelerin bu konularda iletişim ve bilgi paylaşımı sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca lüks turizm alanında bir webinar düzenleneceğini, bu etkinliğe katılabilecek lüks turizm aktörleri ve turizm şirketleriyle de görüşebileceklerini söyledi. Türk turistlerin genellikle Brezilya’ya gittiklerini ancak Buenos Aires’in yanı sıra önümüzdeki yıllarda Patagonya’nın da önerilebileceğini ifade etti. Benzer şekilde İzmir’de de Şirince’nin daha fazla öne çıkarılabileceğini, oradaki mevcut butik otellerin değerlendirilebileceğini belirterek iki tarafın da birbirine sunabileceği çok şey olduğunu vurguladı.

Kardeş kent desteğine hazırız mesajı
Alper Şenol ve Övünç Şenol, Latin Amerika Ticaret ve Sanayi Odası olarak 20 yıldır faaliyet gösterdiklerini, İzmir’de bir ticaret ofisi açtıklarını ve İzmir ile çevre kentlerle kardeş kent ilişkisi kurulma potansiyelini değerlendirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu doğrultuda, İzmir ile Arjantin’deki bir kent arasında kardeş kent ilişkisi kurulması yönünde her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.

Detaya Git

Tohumdan toprağa, topraktan sofraya

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Detaya Git

Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu

1 Aralık 2025 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.

Detaya Git

Turizm dünyası İzmir'de bir araya geliyor

30 Kasım 2025 Pazar

Türkiye’nin en kapsamlı turizm buluşmalarından olan TTI İzmir – 19. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı ve Kongresi, 3–5 Aralık 2025 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını açıyor.

Detaya Git