Kapat

Haberler

Ampütasyondan son anda kurtuldu

Aa
27 Ocak 2026 Salı
Diyabetik ayak enfeksiyonu şikâyetiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne başvuran 83 yaşındaki Artvinli Mustafa Kafa, 90 gün süren yoğun tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Kafa, “Başka hastanelerde ayağımın kesilebileceğini söylediler. Ancak burada ‘bu ayağı kurtarırız’ dediler ve başardılar” ifadelerini kullandı.
 
Diyabet hastası 83 yaşındaki Mustafa Kafa, hastalığına bağlı diyabetik ayak enfeksiyonu nedeniyle Artvin’de çeşitli hastanelere başvurdu. Kafa’ya diyabetik ayak ampütasyonu önerilmesine rağmen, farklı bir tedavi umuduyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne geldi. Enfeksiyon, dahiliye, ortopedi ve plastik cerrahi birimlerinin ortak çalışmasıyla 90 gün boyunca tedavi edilen Kafa, sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Kafa, “Ayağım perişan durumdaydı. Başka hastanelerde kesileceğini söylediler. Burada ‘bu ayağı kurtarırız’ dediler ve başardılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Şu an iyiyim, ayağıma çocuk bakar gibi bakmamı söylediler, biz de buna uyacağız” ifadelerini kullandı. Kafa, kendisiyle ilgilenen hekim ve hemşirelerle birlikte Artvin’de fındık toplayacağının sözünü verdi.
 
“Yüzümüzü güldüren bir sonuç aldık”
Mustafa Kafa’nın tedavisini yürüten Eşrefpaşa Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Altan Gökgöz, “Hastamız pek çok merkeze başvurmuş ancak yara bakımı konusunda etkili bir tedavi alamamış. Ayağında nekroz yani ölü dokular çok fazlaydı. Dış merkezlerde ampütasyon olabileceği söylenmiş, ancak biz hastamızın da uyumu sayesinde iyileştirdik. Bazen ‘uzvu keselim’ denilerek çözüm basitmiş gibi düşünülebiliyor; oysa asıl zor ve doğru olan, uzvu korumaktır. Tedaviyi multidisipliner şekilde yürüttük; enfeksiyon, dahiliye, ortopedi ve plastik cerrahinin ortak çalışmasıyla başarılı sonuç aldık. Bakımını yaparsa, ilaçlarını düzenli alırsa ve kontrollerine gelirse, bu hastalık bir daha tekrarlamayacaktır. Yüzümüzü güldüren bir sonuç aldık ve çok mutluyuz” dedi.

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Başak Bayram da Kafa’yı ziyaret ederek tedavisi hakkında görüştü.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak

24 Mayıs 2026 Pazar

Yaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.

Detaya Git

Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi

24 Mayıs 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.

Detaya Git

Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor

24 Mayıs 2026 Pazar

İZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.

Detaya Git

Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim

24 Mayıs 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.

Detaya Git