- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 4-5 Eylül tarihlerinde düzenlenecek “Sürdürülebilir Bir Akdeniz İçin Kültür ve Ekolojik Dönüşüm İzmir Uluslararası Sempozyumu”, iki gün boyunca İzmir’den ve Fransa’dan gelen belediye yetkilileri, uzmanları, akademisyenleri ve kültür aktörlerini bir araya getirecek. Sempozyumun finalinde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katılımıyla gerçekleşecek “Akdeniz Kültür ve Ekoloji Kentleri Manifestosu” imza töreni olacak.
Fransa Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Dış Eylem Delegasyonu (DAECT) hibesinden yararlanan “Kültürle İşlenmiş Bölgeler / Cultivated Territory” projesi kapsamında düzenlenen uluslararası sempozyum, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi ve Art Venue İzmir’de (AVİ) yapılacak. Organizasyon, AVİTEM (Sürdürülebilir Akdeniz Kent ve Bölgeleri Ajansı) liderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nice Côte d'Azur Metropolü, Vitrolles Belediyesi ve Korsika Kolektifi iş birliğiyle hayata geçiriliyor.
Sempozyum; İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Juliette Bompoint, Nice Belediye Başkan Yardımcısı ve AViTEM Başkanı Agnès Rampal, Vitrolles Belediye Başkanı Loïc Gachon, AVITEM Genel Müdürü ve Büyükelçi François-Xavier Leger ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay’ın konuşmalarıyla başlayacak.
İzmir’le birlikte Fransa’nın Nice, Vitrolles ve Korsika şehirlerinde düzenlenen forumlarla şekillenen proje, İzmir buluşmasıyla sona erecek ve 5 Eylül Cuma günü “Akdeniz Kültür ve Ekoloji Kentleri Manifestosu”nun imzalanmasıyla uluslararası düzeyde sembolik bir aşamaya ulaşacak.
Disiplinler arası oturumlarla Akdeniz’in geleceği tartışılacak
İzmir Sempozyumu; kültür, kentsel tasarım, ekoloji ve toplumsal katılım başlıklarını buluşturan zengin bir programa sahip. İki gün sürecek etkinlikte şu konular ele alınacak:
İzmir’den Akdeniz’e Bakış: İzmir’in Akdeniz içindeki tarihsel ve kültürel rolü masaya yatırılacak.
Denizle İlişki, Tasarım ve Kültür: Kıyı tasarımları, bienaller ve ekosistem çalışmaları konuşulacak.
Kültürün Mekânsal Boyutu: Çok kültürlü miras ve topluluklarının mekânsal ilişkileri ele alınacak.
Geçişlilik Alanları ve Tasarım Olanakları: İzmir’in ekolojik koridor projeleri, kent parklarının geleceği ve tasarım etkinlikleri değerlendirilecek.
Kırsal ve Kentsel Dönüşümler: Kent planlaması, ekolojik hafıza, kültür rotaları ve tarım odaklı yeni yaklaşımlar paylaşılacak.
Manifesto imza töreni
Sempozyumun finalinde, 5 Eylül Cuma günü, “Akdeniz Kültür ve Ekoloji Kentleri Manifestosu” imza töreni yapılacak. Manifesto, Akdeniz kentlerinin kültür aracılığıyla ekolojik dönüşüme ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlama iradesini simgeleyecek. Aynı günün akşamı ise Art Venue İzmir’de Salut de Smyrne konseri düzenlenecek.
İzmir’den Akdeniz’e kültürel diplomasi
Kültürle İşlenmiş Bölgeler projesi, İzmir’in Akdeniz’de kültürel diplomasi alanında görünürlüğünü güçlendirirken; doğa, turizm, tarım ve çevre alanlarında sürdürülebilir prototiplerin hayata geçirilmesine katkı sunmayı hedefliyor. İzmir’in Akdeniz kimliğini uluslararası boyutta tartışan tarihi buluşma kapsamındaki tüm oturumlar halka açık olacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı
1 Aralık 2025 PazartesiEngelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.
180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.
Tohumdan toprağa, topraktan sofraya
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.
Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.
