Kapat

Haberler

60+ Deneyim sağlık için gönüllü oluyor

Aa
16 Ocak 2026 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Gönüllüleri Projesi kapsamında 60 yaş ve üzeri yurttaşları sağlık ve yaşam kalitesini destekleyen çalışmalara gönüllü olarak katılmaya davet ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Sağlık Gönüllüleri Projesi’ni hayata geçiriyor. Tek Sağlık yaklaşımı çerçevesinde yürütülen proje, aldığı eğitimleri ve mesleki deneyimini toplum yararına aktarmak isteyen gönüllülere yönelik olarak planlandı. Proje kapsamında; belirlenen alanlarda eğitim almış 60 yaş ve üzeri yurttaşlar, 153 Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) üzerinden başvuru yapabiliyor. Gönüllüler, toplumsal farkındalık çalışmalarında, sağlık ve yaşam kalitesini destekleyen eğitim ve etkinliklerde yer alarak destek ve koordinasyon süreçlerine katkı sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Gönüllüleri Projesi kapsamında 2025 yılı ekim ayında genç gönüllülerin de başvurularını almıştı. Etkinlik bazlı ve esnek katılım esasına göre oluşturulan gönüllü havuzunda yer alan katılımcılara, proje sürecindeki katkıları doğrultusunda dönem sonunda gönüllülük ve katkı belgesi verilecek.

Kriterler belirlendi
Sağlık Gönüllüleri Projesi, sağlığı yalnızca hastalıkların tedavisiyle sınırlı görmeyen; yaşamın her alanına dokunan, paylaşım, dayanışma ve gönüllülük temelli bir farkındalık hareketi olarak öne çıkıyor. Bilgi ve deneyimleriyle sürece katkı sunmak isteyen gönüllüler için katılım kriterleri; 60 yaş ve üzeri olmak ve tıp, diş hekimliği, veterinerlik, hemşirelik, ebelik, ziraat, gıda mühendisliği, beslenme ve diyetetik, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile sosyoloji alanlarından birinde eğitim almış olmak şeklinde belirlendi. Projenin gençlik ayağı ise sağlık alanında eğitim gören, bu alanda çalışan ya da gönüllülük yapmak isteyen gençleri bir araya getirmeyi hedefledi. 18-30 yaş arası sağlık, sosyal hizmet, psikoloji, beslenme, veterinerlik, çevre, biyoloji, iletişim ve ilgili bölümlerden çok sayıda genç projeye başvurdu. Projede yer almak isteyen gençlerin başvurularının alınmaya devam edileceği bilgisi verildi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: Türkiye, çiftçisiyle, köylüsüyle şifa bulacak

30 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 27. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin açılışını yaptı. Dört gün sürecek festival, adına yakışır renkli kortejle başladı. Başkan Tugay, üretimin devamlılığı için ilçeye 127 milyon liralık destek sağladıklarını belirterek “Türkiye, çiftçisiyle

Detaya Git

Tugay: Bize engel çıkarmaya çalışsalar da Buca Metrosu’nu bitireceğiz

30 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca Metrosu projesinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İş, planlandığı şekilde gidiyor. Biz firma temsilcileriyle görüşüyoruz ve onlara şunu söylüyoruz: Bu bizim için çok önemli bir proje. İzmir için çok önemli bir proje. Bu durmayacak.

Detaya Git

Tugay: Türkiye kendi çocuklarıyla şifa bulacak

30 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech - 12. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Üretimden sofraya uzanan dev buluşmanın önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Gelec

Detaya Git

Başkan Tugay: En büyük gücümüz çalışanlarımız

30 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ ile Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) arasında, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) koordinasyonunda yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Detaya Git