Kapat

Haberler

11 ilçeye 100 taksi plakası için ihale başvuruları devam ediyor

Aa
25 Nisan 2026 Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezindeki 11 ilçede 29 yıllığına faaliyet gösterecek 100 taksi plakası için yapacağı ihalenin başvuru süreci devam ediyor. İhaleye katılmak isteyenlerin, 28 Nisan 2026 Salı günü saat 12.00’ye kadar başvurularını tamamlaması gerekiyor. Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise açılan bir dava nedeniyle ihalenin iptal edildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, ihale sürecinin ilan edildiği şekilde ilerlediği belirtildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere olmak üzere kent merkezindeki 11 ilçede 29 yıl süreyle hizmet verecek 100 taksi plakası için düzenlediği ihale 30 Nisan 2026 Perşembe günü saat 14.00’te Meclis Salonu’nda yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler, 28 Nisan 2026 Salı günü saat 12.00’ye kadar başvurularını Gaziemir Semt Garajı’nda bulunan Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü Ruhsat Birimi’ne yapabilecek.

29 yıllığına verilecek taksi plakalarının tahmini bedeli 4 milyon 195 bin lira + KDV, ihale şartname bedeli ise 1.000 TL olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyenlerin şartname alması zorunlu. Detaylı bilgiye 0 (232) 293 11 85 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.
 
Asılsız iddialar hakkında açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ihale şartnamesi satışının devam ettiği belirtilerek, kamuoyunda yayılan ‘dava açıldığı gerekçesiyle ihalenin iptal edildiği” şeklindeki söylentilerin tamamen asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada 11 merkez ilçede yapılacak 100 adet taksi plakası ihalesi ile ilgili açılmış herhangi bir dava bulunmadığının ve ihale sürecinin planlandığı şekilde devam ettiğinin altı çizildi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: Türkiye, çiftçisiyle, köylüsüyle şifa bulacak

30 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 27. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin açılışını yaptı. Dört gün sürecek festival, adına yakışır renkli kortejle başladı. Başkan Tugay, üretimin devamlılığı için ilçeye 127 milyon liralık destek sağladıklarını belirterek “Türkiye, çiftçisiyle

Detaya Git

Tugay: Bize engel çıkarmaya çalışsalar da Buca Metrosu’nu bitireceğiz

30 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca Metrosu projesinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İş, planlandığı şekilde gidiyor. Biz firma temsilcileriyle görüşüyoruz ve onlara şunu söylüyoruz: Bu bizim için çok önemli bir proje. İzmir için çok önemli bir proje. Bu durmayacak.

Detaya Git

Tugay: Türkiye kendi çocuklarıyla şifa bulacak

30 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech - 12. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Üretimden sofraya uzanan dev buluşmanın önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Gelec

Detaya Git

Başkan Tugay: En büyük gücümüz çalışanlarımız

30 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ ile Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) arasında, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) koordinasyonunda yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Detaya Git