- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir'de günlerdir birçok bölgede çıkan orman yangınlarıyla mücadele sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de evleri ve hayvanları zarar gören vatandaşları yalnız bırakmıyor. Ödemiş Tosunlar’da 2 Temmuz günü 21.00’de başlayan, şiddetli rüzgar ile geniş alana yayılan orman yangını köylerde birçok evi kullanılamaz hale getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da, evleri ve hayvanları zarar gören vatandaşlarla buluşarak isteklerini dinledi. Tugay; Yeniköy, Karadoğan, Tosunlar, Suçıktı ve Üzümlü mahallelerini ziyaret etti. Birçok evin kullanılamaz hale geldiği, yemlerin yandığı bölgeye destek gecikmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yem desteğinde bulundu.
Büyükşehirden yem desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yangından etkilenen kırsal alanlarda tarımsal üretim zararını tespit etmek amacıyla yangının çıktığı ilk andan itibaren tüm ekipleri ile sahada yer aldı. Gerçekleştirilen ön hasar tespitleri sonunda daire başkanlığı tarafından Başkan Tugay'ın ziyaretinin hemen ardından yemleri ve meraları yanan, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilere yem desteği sağlandı. Geçtiğimiz hafta Foça Ilıpınar Mahallesi'ne 2,5 ton kesif yem dağıtan Büyükşehir, Ödemiş Karadoğan Mahallesi'ne ise 5 ton kesif yem ve 8 ton kaba yem dağıtımı gerçekleştirdi. İlk aşamada toplamda 7,5 ton kesif yem, 8 ton kaba yem üreticilere teslim edildi. Üreticilere destekler, soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra artarak devam edecek.
Hayvanlar tahliye kararı sonrası sevk edildi
Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü, Ödemiş bölgesindeki yangına 3 araç ve 8 personelle destek verdi. Rüzgarla beraber alevler Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi'ne dönünce tahliye kararı verilerek; 119 köpek ve 36 kedinin Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi'nden Kiraz Sahipsiz Hayvan Yerleşkesi'ne tahliye edildi. 30 koyunu olan bir vatandaş araçlarla alınıp köyüne götürüldü. Bölgede HAYTAP tarafından oluşturulan çadırda bulunan 5 erişkin köpek, 1 yavru köpek ve 2 keçi alınarak Kiraz Belediyesi Sahipsiz Hayvan Yerleşkesine nakilleri gerçekleştirildi. Yangın bölgesindeki alan taramaları ve kurtarma faaliyetleri, AFAD koordinasyonunda devam ediyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Engelli sorunları ve talepleri İzmir’de masaya yatırıldı
1 Aralık 2025 PazartesiEngelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı, İzmir ve çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları, engelliler ve ailelerinin katılımıyla İzmir İktisat Kongresi Binası’nda yapıldı.
180 milyon liralık altyapı yatırımı başladı
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de taşkın ve koku sorunlarını önlemek amacıyla 180 milyon liralık yağmur suyu hattı inşaatına başladı.
Tohumdan toprağa, topraktan sofraya
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var” projesi kapsamında düzenlediği “Tohumdan Sofraya” buluşmasına katılan engelli öğrenciler toprakla buluşmanın heyecanını yaşadı.
Adana’dan İzmir’e göç etti, Meslek Fabrikası’yla iş buldu
1 Aralık 2025 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, ekim ayında iş arayan 35 kişinin istihdam edilmesine aracı oldu. Adana’dan İzmir’e göç eden Aynur Dağaşan da Meslek Fabrikası Mobil İstihdam Aracı’nın yönlendirmesiyle işe yerleştirildi.
